Igår blev det pasta. Snabblagat och väldigt gott, perfekt för en fredagskväll! Peston gjorde jag själv. Basilikaplantorna hade växt så mycket nu så det var dags för en liten beskärning och då passar det ju perfekt att göra pesto.
Till fredagsmyset blev det en härlig kladdkaka gjord av min bonusdotter Emelie. Den blev riktigt, riktigt god.
Pesto:
2 dl basilikablad
1½ dl olivolja
30 g pinjenötter
en näve riven parmesanost
2 pressade vitlöksklyftor
flingsalt och svartpeppar
Mixa allt utan vitlöken och kryddorna i en mixer. Häll över i en skål och pressa i vitlöken, salta och peppra.
Pestokyckling:
6 st kycklingfileér
1 gul lök
olivolja
4 dl matlagningsgrädde
1 burk mutti körsbärstomater
ca 6 msk pesto
salt och peppar
oregano
Hacka den gula löken och fräs i olivolja i en stekpanna. Tillsätt kycklingen delad i mindre bitar, salta och peppra. Bryn några minuter.
Tillsätt tomaterna, matlagningsgrädden, peston och lite oregano. Låt puttra tills kycklingen är klar. Koka under tiden pasta, tex spaghetti.
Servera ihop med ytterligare lite mer pesto och riven parmesanost. Serveras såklart med ett glas rött vin :-)
Trevlig helg!!
Kommentarer
Skicka en kommentar