Det har blivit många köttgrytor den senaste tiden, jag har gjort alla dom klassiska: Gulaschgryta, Stifado, Kalops, Boef Bourguignon. I söndags blev det en lite annorlunda gryta med smak ifrån Afrika! Många härliga smaker är det med i grytan, curry, chili, paprikapulver, mango chutney mm. Receptet har jag hittat på Coop.
Ingredienser:
1½ kg högrev (jag hade även benet med i grytan)
smör
salt och peppar
olja
2 msk curry
3 gula lökar i stora bitar
2 vitlöksklyftor, hackade
2 st röda chili, hackade
2 köttbuljongtärningar
2 msk paprikapulver
vatten så att det täcker köttet, ca 1½ l
3 msk mango chutney
Till servering:
färsk ananas
Skär köttet i bitar och bryn i smör, salta och peppra. Lägg sedan åt sidan.
Häll olja i en stor gryta, fräs curry i en halv minut, tillsätt lök och chilin och fräs någon minut. Tillsätt köttet, buljongtärningarna, paprikapulvret och vatten. Låt koka länge på medelvärme ca 1½ timme.
Smaka till sist av med mango chutney. Servera med ris och färsk ananas i bitar och lite extra mango chutney.
Härliga smaker!
Låter hur gott som helst, jag älskar grytor.
SvaraRaderaLite afrikansk hetta låter inte dumt! Och grytor är gott! :-)
SvaraRaderamm perfekt till ruggiga "vår"dagar.
SvaraRaderatack för receptet . det var jättegott :D
SvaraRadera