Nyårsaftonens förrätt blev Hummersoppa med egenfångad hummer. Fonden gjorde jag tidigare i höstas och fryste in så det blev till att ta fram den, vi använde oss av 2 st humrar i soppan. Så här gjorde jag....
Ingredienser till ca 6 portioner:
2 st humrar
6 dl hummerfond
6-8 dl vispgrädde (efter tycke och smak)
4-5 cl cognac (efter smak)
1 msk smör
salt och vitpeppar
maizena
Börja med att reducera ner fonden till ca 9 dl om du inte redan har en rejält reducerad fond. Tillsätt grädden och låt koka upp, tillsätt smör och cognac och krydda efter behov. Blir soppan för tunn så tillsätter du även maizena till lagom konsistens.
Lägg hummerköttet ifrån 2 st humrar i botten på 6 st skålar. Häll över soppan, låt gärna lite av hummerköttet synas för att få en bra bild (vilket jag inte lyckades med så bra :-)
Servera champagne till detta och njut! Denna soppan är verkligen jättegod, kvällens höjdpunkt!
Fonden som gjordes tidigare i höstas....
Soppan hälls upp.....
Champagnen är ju självklar till hummersoppan... :-)
Hummersoppa har jag faktiskt aldrig ens smakat. Men det ser ju hur lyxigt ut som helst!
SvaraRadera