Italienska färsbiffar med couscoussallad och fetaostkräm


Fredag!!! Ja, då var det äntligen fredag och idag var jag sugen på att göra något gott med lite av nötfärsen som vi har såååå mycket av i frysen. Jag kallar dom Italienska färsbiffar eftersom jag har använt mig av mycket italieninspirerade ingredienser, soltorkade tomater, rivet citronskal, oregano mm.
Biffarna serverades ihop med couscoussallad och fetaostkräm och så här gör man:



Ingredienser för Italienska färsbiffar:
1 kg nötfärs (färs ifrån Highland Cattle använder vi här)
1 gul lök
2 msk havrekli
1 dl matlagningsgrädde
1 ägg
2 st rivna vitlöksklyftor
ca 10 st hackade soltorkade tomater
ca 2 msk torkad oregano
flingsalt och svartpeppar
rivet skal ifrån 1 citron
citronsaft ifrån ½ citron

Börja med att hacka den gula löken och bryn den i smör i en stekpanna. Låt svalna. Häll havrekli i en skål, tillsätt grädde, ägg, vitlök, soltorkade tomater, citronskal, citronsaft och kryddor. Rör om och tillsätt den gula löken. Tillsätt till sist färsen och blanda ihop allting (lättast med händerna faktiskt). Forma till biffar och stek i smör i en stekpanna.

Couscoussalladen kan man göra med dom grönsaker man har hemma, jag hade idag i cocktailtomater, gurka, röd lök och ruccolasallad......och couscous såklart. En dressing gjord på citronsaft, olivolja, salt och peppar.



Fetaostkräm:
1 pkt fetaost (jag använder Zeta)
1 burk creme fraiche
1 riven vitlöksklyfta
flingsalt
svartpeppar

Mosa fetaosten i en skål med en gaffel, tillsätt creme fraichen och kryddorna. Låt stå i kylen en stund innan servering.



Vad äter ni andra ikväll? Vad blir det till fredagsmys? Vi har en massa olika choklad hemma så det blir till att smaska på det, Rocky Road, After Eight, Paradis/Aladin askar.....riktig chokladfrossa helt enkelt ☺.
Trevlig helg!!

Kommentarer

  1. Ser jättegott ut! Havrekli var nytt "skorpmedel" de måste provas! Och med soltorkade tomater kan jag tänka mig de blev hur goda som helst! Trevlig helg!

    SvaraRadera
  2. Mums vad gott det såg ut.
    Här har vi ätit en kycklinggryta med rosmarin och apelsin. Till det pressad potatis och sallad.
    Fredagsmyset blev ett glas rött och mörk choklad.

    SvaraRadera
  3. Mums, det får det bli på söndag, köpte färs från Gröna Gårdar idag.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar