I lördags var vi sugna på hamburgare och ska man få goda hamburgare så är det ju såklart hemgjorda som gäller. Vi valde även att göra pommes frites själva och dom blev riktigt goda. Vad man ska tänka på är att inte göra dom för stora, dom ska vara små så dom blir lite knapriga.
Hamburgerdressingen som jag gör är otroligt god, mycket godare än den man köper på burk och den är enkel också. Receptet är ifrån tv-programmet "Grilla". Så här gjorde jag.....
Hamburgare:
1 kg nötfärs
1 ägg
salt och peppar
valfria kryddor och örter (jag använde mig av en mix av två olika kryddblandningar ifrån Änga Gård)
2 tsk worcestersås
Blanda ihop allting och forma till biffar, tänk på att platta ut dom rejält, dom höjer sig mycket i stekpannan. Stek i smör.
Pommes frites:
potatis
rapsolja
flingsalt
Jag valde att behålla skalet på (ekologiska potatisar). Skär i tunna stavar. Värm upp mycket rapsolja i en gryta, gärna ca 4 cm. Man friterar i två omgångar, första gången ska oljan vara 160 grader, lägg ner några stavar i taget så det täcker botten och kör tills dom blivit gyllengula. Ta upp och låt rinna av i ett durkslag. Inför omgång två så ska oljan vara 180 grader, nu går det ganska fort och du kan lägga i lite fler stavar åt gången, låt dom friteras till dom får en härlig färg. Lägg upp på fat eller plåt och salta med havssalt.
Hamburgerdressing:
100 g bostongurka
100 g majonäs
1 gul lök
1,5 dl ketchup
Hacka löken fint och blanda med dom övriga ingredienserna. Låt stå en stund i kylskåp innan servering.
Servera hamburgarna med tex isbergssallad, tomater, röd och gul lök, gurka och ölen till är given!
Fy fasiken så gott det ser ut!!
SvaraRaderaMUMS.......... hemmagjorda hamburgare är klart bäst :) Dom där såg riktigt goda ut
SvaraRaderaStina
Åh så gott, hemmagjorde hamburgare är ju helt underbara!
SvaraRaderaHemmalagade hamburgare ÄR väldigt gott! Om min J får välja vill han ha det nästan jämnt.
SvaraRaderaHälsar fröken Dill
Hemmagjorda hamburgare är svårslaget, när det finns en massa härliga tillbehör, egengjord dressing och gärna lite röktouch på burgarna.
SvaraRaderaMen jisses va gott! :P Hemmagjorda ska de va!
SvaraRadera