Om ni inte redan har hört det så blev Årets kock en göteborgare som heter Gustav Trägårdh. Till vardags arbetar Gustav på restaurang Basement här i Göteborg.
Kockarna som tävlade hade 5 timmar på sig att tillaga två rätter men dom fick reda på ingredienserna till den första rätten endast 45 min innan starten. Gustav gjorde en rätt som han kallade "Soppa på lättrimmad torsk med rotfrukter bräserade i brynt smör och citron, lantägg i frasig Svecia, kryddgrönt samt pepparrotsbuljong och blomkål”.
Den andra rätten skulle vara en modern restaurangrätt och den hade dom fått öva på innan och för Gustav blev det: ”Svensk renkalv; urbenad, rosastekt sadel samt långkokt, vinägerglacerad tunga serveras med frasig getkvarg, gräddkokt jordärtskocka, persilja och pärllök samt buljong på rostad rosenkål och sirap.”
Grattis säger vi till Gustav och restaurang Basement som säkerligen kommer få fler besökare ☺.
Bilden är lånad ifrån GP.se
Otroligt vilket komplex göteborgarna har.
SvaraRaderaTotalt ovidkommande var kocken råkar vara bosatt bara han/hon kan laga god mat
Vilken bra bild du lyckades fånga! Bra mycket trevligare än den som jag tog i folkhavet framför scenen ;)
SvaraRaderaAnonym: vet inte vad du pratar om, vi här i Göteborg är stolta över varandra, det är det de handlar om.
SvaraRaderaReceptomaten: snarare är det väl GP som lyckades fånga bilden, precis som det står i inlägget så är bilden lånad av GP. Måste varit kul att vara där iallafall ;-)
Så slarvigt av mig, jag ber om ursäkt.
SvaraRaderaKanske du skulle skriva den texten direkt under bilden för att öka tydligheten?
Tack för att du rättade mig.