Morotskaka


Efter maten på kalaset idag så serverade min mamma sin berömda morotskaka. Den är verkligen supergod och nu fick jag norpat åt mig receptet:

2 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk kanel
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl olja
3 dl rårivan morötter

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjölet, bikarbonaten, kanel, vaniljsocker och bakpulver i en bunke och slå över det i äggsmeten. Tillsätt oljan och sist dom rivna morötterna. Häll smeten i en smord och bröad form (rund med löstagbar kant). Grädda i 175 grader under 35-40 minuter.

Glasyr:
50 g philadelphiaost
30 g mjukt smör
2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker

Rör ihop glasyren till en slät smet och bred på den kalla kakan. Strö över rivet skal ifrån en lime.
Bilden blev tyvärr inte så bra......

Kommentarer

Skicka en kommentar