Idag körde jag vidare på mangotemat från igår. Jag gjorde en fruktig variant på couscoussallad med mango, avocado och granatäpple. Till detta serverades det laxkotlett. I vanliga fall så brukar vi köpa hel lax direkt från fiskhamnen men nu var det extrapris på laxkotlett i fiskbilen så det fick bli den istället :-)
Ingredienser till couscoussalladen för ca 4 port:
3 port couscous
½ granatäpple
1 mango
1 avocado
ca 1½ dl hackade cashewnötter
ruccola
Citronvinegrette:
saften från ½ citron
1 dl olivolja
1 tsk honung
flingsalt och svartpeppar
timjan
Börja med att göra vinegretten så den får stå och dra en stund. Koka couscousen, under tiden förbereder du frukterna. Dela mangon i bitar, samma med avocadon. Pilla ut kärnorna ifrån granatäpplet (lite pilligt). Grovhacka nötterna. Häll couscousen i en skål, häll över vinegretten och i med alla tillbehör.
Laxen: krydda med flingsalt och svartpeppar + pressad citron. Stek i stekpanna.
Trevlig fredag och glöm inte fredagsmyset. Vi kör enkelt idag....grillchips!
Vad gott och fräscht det ser ut! Citronvinägretten med honung låter supergod!
SvaraRaderaVilken god och VACKER sallad! Det behövs lite färger som lyser upp så här års.
SvaraRaderaTycker fröken Dill