Ja, vad ska man göra med alla julmatsrester nu då? Vi har mycket lax kvar, både rökt och gravad. Något som ju är riktigt gott till rökt lax är dillstuvad potatis, väldigt enkelt att göra är det också. Min kompis Ulle som var på besök åt med god aptit och det gjorde vi andra också :-)
Ingredienser för ca 4 portioner:
ca 10 potatisar
2 msk smör
2 msk mjöl
ca 3 dl mjöl
2 dl matlagningsgrädde
2 dl hackad dill
salt och peppar
Koka potatisen och skär den sedan i tärningar. Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölet och vispa. Häll i mjölken lite i taget och vispa under tiden. Tillsätt sedan grädden, dillen och kryddorna. Häll till sist i potatisarna och låt det hela bli varmt.
Servera ihop med laxen och gärna en blandad sallad.
Vad kan man göra med den gravade laxen då? Någon som har nått förslag?
Du skulle kunna göra en laxpudding. Det är väldigt gott på gravad lax.
SvaraRaderaEller en laxmousse till Nyår kanske.