Lax är gott och lättlagat. Denna rätten är väldigt god och väldigt enkel att göra. Receptet kommer ifrån boken "Klaras goda GI-dagar", vilket är en bok som jag har använt mycket recept ur. Dom flesta recept är väldigt lättlagade och dom går fort att göra vilket jag tycker är perfekt på vardagar. Jag kan verkligen rekomendera boken!
Ingredienser för 4 port:
4 laxfileér
4 port penne
2 burkar krossade tomater
1 dl tomatpuré
1 gul lök
3 st vitlöksklyftor
salt och peppar
olivolja
Koka pennen. Skär laxen i kuber, salta och lägg i en kastrull, täck med vatten så det precis täcker. Låt koka upp, dra kastrullen ifrån plattan och låt stå ca 8 min. Hacka gul och vit lök. Fräs i en kastrull i olivolja. Tillsätt tomaterna och tomatpurén. Låt gärna puttra i några minuter. Häll i pennen (idag blev det även några makaroner och ärtor som blivit över från gårdagen) och laxkuberna och blanda runt, låt det hela bli varmt. Servera ihop med en klick tzatziki.
Ingredienser för 4 port:
4 laxfileér
4 port penne
2 burkar krossade tomater
1 dl tomatpuré
1 gul lök
3 st vitlöksklyftor
salt och peppar
olivolja
Koka pennen. Skär laxen i kuber, salta och lägg i en kastrull, täck med vatten så det precis täcker. Låt koka upp, dra kastrullen ifrån plattan och låt stå ca 8 min. Hacka gul och vit lök. Fräs i en kastrull i olivolja. Tillsätt tomaterna och tomatpurén. Låt gärna puttra i några minuter. Häll i pennen (idag blev det även några makaroner och ärtor som blivit över från gårdagen) och laxkuberna och blanda runt, låt det hela bli varmt. Servera ihop med en klick tzatziki.
Kommentarer
Skicka en kommentar