Kvällens fredagsmys bestod av Chokladmousse. Halva glaset med mörk mousse och halva med vit. På toppen blev det hallon men man kan ju förstås ta vad man tycker är gott, tex så kan man riva över choklad eller göra som Elina och ta passionsfrukt över. Hade mina passionfrukter varit klara i växthuset så hade jag nog valt det :-)
Ingredienser till mörk chokladmousse för 4 st mindre portioner eller 3 st större:
100 g mörk choklad
2 äggulor
2 dl vispgrädde
Smält chokladen i mikron eller i ett vattenbad. Blanda i äggulorna. Vispa grädden löst. Blanda i lite av grädden i chokladsmeten, häll sedan i chokladsmeten i grädden och rör runt. Häll upp i glas, ställ in i kylen i ca 1 timme.
Ingredienser till vit chokladmousse:
100 g vit choklad
2 dl vispgrädde.
Gör samma som ovan fast uteslut äggulorna. Låt ligga i bunken och ställ in i kylen, efter en timme häller du över den vita moussen över den mörka och låter stå i kylen ytterligare någon timma. Dekorera med hallon.
Den här desserten är väldigt mastig och mättande men väldigt god så häll inte upp för mycket i varje glas.
Ingredienser till mörk chokladmousse för 4 st mindre portioner eller 3 st större:
100 g mörk choklad
2 äggulor
2 dl vispgrädde
Smält chokladen i mikron eller i ett vattenbad. Blanda i äggulorna. Vispa grädden löst. Blanda i lite av grädden i chokladsmeten, häll sedan i chokladsmeten i grädden och rör runt. Häll upp i glas, ställ in i kylen i ca 1 timme.
Ingredienser till vit chokladmousse:
100 g vit choklad
2 dl vispgrädde.
Gör samma som ovan fast uteslut äggulorna. Låt ligga i bunken och ställ in i kylen, efter en timme häller du över den vita moussen över den mörka och låter stå i kylen ytterligare någon timma. Dekorera med hallon.
Den här desserten är väldigt mastig och mättande men väldigt god så häll inte upp för mycket i varje glas.
Jag är inn stor efterrättsätare, men just chokladmousse kan jag inte motstå. Din lät väldigt god!
SvaraRaderaTycker fröken Dill
Gott :-) Jag ska göra mousse idag med min nyinköpta ekologiska kakao, det ska bli kul.
SvaraRaderaJag har precis startat en matblogg brevid fyra i huset. Kika om du vill.
/Nina
Ser mycket gott ut. Kul idé att blanda ljus och mörk. Effektfullt och gott!
SvaraRaderaMen så glad jag blev att du valde att göra chokladmoussen! Hoppas att den smakade! ;)
SvaraRadera