Har aldrig gjort egna hamburgerbröd förut men efter att ha fått ett recept från Dennis Mat så var jag ju tvungen att testa. Det var enkelt och dom gick snabbt att göra och det viktigaste...dom blev jättegoda!
Har även börjat göra dressingen själv, klart mycket godare än den man köper i affären och så slipper man ju alla onödiga tillsatser.
Hamburgarna gjorde jag så här, blir ca 7 st:
500 g nötfärs
2 st vitlöksklyftor
1 ägg
2 msk havrekli
ca 1 dl matlagningsgrädde
flingsalt och svartpeppar + lite örtkryddor
1 tsk dijonsenap
Släng alla ingredienser i matberedaren och blanda runt, forma till ca 7 st hamburgare och stek i smör eller olja.
Hamburgerdressing:
½ liten gul lök
50 g ättiksgurka eller bostongurka
50 g majonäs
0,75 dl ketchup
Hacka löken smått, hacka ättiksgurkan, blanda ihop alla ingredienser.
Hamburgerbröd:
25 g jäst
1 dl vatten och 1 dl mjölk
1 msk socker
1 nypa salt
en skätt olja
ca 6 dl vetemjöl
sesamfrön
1 ägg
Värm vattnet och mjölken så det blir fingervarmt. Smula ner jästen och rör runt tills jästen löst sig. Tillsätt resten av ingredienserna. Bearbeta degen ca 10 min för hand. Forma till ca 6 stora bröd och lägg på en smörad plåt. Jäs under bakduk i 30 min. Pensla med ägg och strö över sesamfrön, in i ugnen på 225 grader ca 11 min.
Vad gott! Blir riktigt sugen på att äta en god hamburgare nu men det får bli en annan dag eftersom jag redan ätit :)
SvaraRaderaooops råkade slänga i ett ägg i degen. Får se hur detta går....
SvaraRadera