fredag 11 september 2009

Medelhavskyckling

Fredagens middag bestod av Medelhavskyckling, ett recept som nog ligger på topp 5 listan. Är väldigt populär bland resten av familjemedlemmarna.

Till detta serveras Tzatziki och baguette. Man kan även välja att servera pasta till för att få med lite mer kolhydrater.

Ingredienser för ca 7 portioner:
1½-2 kg kycklingdelar tex kycklingben, kycklinglårfilé
2 medelstora squash
1 aubergine
4 tomater
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 kvistar färsk rosmarin
1 knippe färsk oregano
4 msk olivolja
salt och peppar
2 msk vetemjöl
5 dl kycklingbuljong
½ dl tomatpuré
5 dl passerade tomater
rivet skal och saften av 1 citron

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Hacka den gula löken och vitlöken.
Hacka rosmarin och oregano.
Fräs lök och kryddor i ca 2 msk olivolja. Lägg i kycklingdelarna och bryn dom, salta och peppra.
Lägg över kycklingen i en ugnsform. Häll över lökblandningen.
Hetta upp resten av olivoljan och vispa ner mjölet. Låt redningen brynas ca 1 min.
Vispa ner buljongen, lite i taget till en slät sås.
Rör ner tomatpurén och de passerade tomaterna. Rör ner citronskal och den pressade citronsaften.
Skiva och tärna squashen och auberginen. Hacka tomaterna grovt.
Lägg alla grönsakerna ovanpå kycklingen. Häll över såsen och blanda väl.
Täck med folie och stek i ugnen ca 55 min.

Supermumsigt!


1 kommentar :

  1. Vilken spännande rätt - precis i min smak. Kommer absolut att testa någon gång framöver.
    Ha en bra dag!

    SvaraRadera