Efter ett besök på Saluhallen i Göteborg där jag egentligen bara skulle köpa en parmesanost så köpte jag även lammkotletter, salsiciakorvar, mozzarella, oliver mm.
Dagens middag bestod av ett litet ihopplock av allt detta + lite till :-)
Tomater och Mozzarella med Basilika:
Skiva tomater och mozzarellan, salta och peppra + lite olivolja, strö över basilikablad.
Bondbönor:
Sprita bondbönorna och koka dom i ca 3 min.
Ta ur dom ur höljet och fräs ihop med olivolja och en hackad vitlöksklyfta.
Salt och peppar.
Pesto:
2 dl basilikablad
2 st vitlöksklyftor
1½ dl olivolja
ca 5 msk riven parmesanost
30 g pinjenötter
flingsalt och peppar
Mixa allt utom vitlöken, salt och peppar i en matberedare. Häll över i en skål, pressa i vitlöken och blanda med salt och peppar.
Alla grönsakerna kommer ifrån min egen trädgård, ekologiskt odlat såklart!
Lammkotletter:
Marinad av olivolja, torkad timjan och rosmarin, en krossad vitlöksklyfta, salt och peppar. Låt köttet ligga i marinaden i några timmar, helst över natten.
Grilla lammkotletterna ihop med Salsiciakorvarna, röd/grön paprika och squash. Grönsakerna har fått sig en dust med olivolja, salt och peppar innan dom hamnade i grillen.....
Hmmm, vad ska jag laga för mat imorgon...... måste nog använda Peston som blev över....kanske lax :-)
Ja maten smakade som vanligt gott
SvaraRadera