Idag blev det husmanskost igen. Korvstroganoff är ju en gammal klassiker som det säkert finns hur många sätt som helst att tillreda på. Jag gör så här....
Ingredienser:
ca 800 g falukorv
1 gul lök
2 st röda paprikor
ca 4 dl havregrädde
2 dl creme fraiche
2 dl mjölk
ca ½ dl tomatpuré
1 dl ketchup
1 st köttbuljongtärning
½-1 msk paprikapulver
cayennpeppar (kan uteslutas om man inte vill ha så starkt)
salt
svartpeppar från kvarn (ni använder väl inte färdigmald peppar.....??)
2 tsk socker
lite soja för färgens skull
smör att steka i
Gör så här:
Skiva korven i lagom bitar och bryn i en stekpanna, lägg sedan över i en gryta. Hacka löken och paprikan och bryn, lägg sedan över i grytan. Lägg i övriga ingredienser och låt puttra ca 10 min. Servera ihop med ris och grönsaker.
Kanon gott som vanligt
SvaraRaderaVarför får man inte använda färdig malet vit peppar?
SvaraRaderaAnonym: det är klart du får använda det om du vill. Jag använder alltid svartpeppar från kvarn eftersom det är mycket godare och ger mera smak än färdigmald.
Radera