Gårdagens svampplock fick bli dagens middag: Kantarellpasta.
Otroligt god och uppskattad av resten av familjen, ska naturligtvis avnjutas med ett rött italiensk vin, i vårat fall blev det Valle Reale ett Montepulciano Dábruzzo vin.
Detta behöver du för 4 portioner:
400 g fullkornstagliatelle
4 st kycklingfiléer
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
olivolja
6 st soltorkade tomater
ca 4 dl stekta kantareller
4 dl havregrädde, jag använder havregrädde för att jag är laktosintolerant men det är också mycket nyttigare än vanlig grädde.
1 msk Italiensk kalvfond (Bong)
2 dl riven parmesanost + till serveringen
en näve med basilikablad
Gör så här:
Koka tagliatellen.
Häll över olivolja, riven parmesanost och hackade basilikablad.
Stek hackad gul lök, hackad vitlök, skivad soltorkad tomat och skivad kyckling i olivolja.
Tillsätt dom förstekta kantarellerna.
Tillsätt havregrädden och fonden.
Låt puttra på svag värme ca 10 min.
Ät och njut!
Dettasmakade underbart du tycks vara en mästerkock keep on
SvaraRaderaDen här kantarellpastan såg ju bara för god ut.
SvaraRaderatjingeling
//ulle
Åh tack för detta underbara recept. Det var helt ljuvligt och det godaste jag ätit på länge. Det enda problemet var att det inte gick att sluta äta ;-)
SvaraRadera// Marie
Ja, det kan ju också vara ett problem :-) Visst är den god!
SvaraRadera