Hel kyckling i ugn med bönsås



Idag har det varit regn och rusk och sol här i Göteborg. Riktigt höstväder!


Kryddorna som jag plockade tidigare idag för att ha i min marinad börjar att bli lite höstlika i färgen. Dags att ställa in rosmarinplantan i växthuset. Timjanplantorna får dock stå kvar i kryddlandet, ibland klarar dom sig, ibland inte. När dom inte klarar sig är det för att jag har slarvat med att täcka dom.



Hel kyckling i ugn är en enkel rätt som sköter sig själv i ugnen. Till kycklingen serverade jag en bönsås och en god sallad.



Marinaden till kycklingen består av ca 1 dl olivolja, en halv pressad citron, 3 rosmarinkvistar, 3 timjankvistar, en krossad vitlöksklyfta, flingsalt och svartpeppar. Blanda ihop och gnid in kycklingen. Det bästa är om kycklingen får marineras över natten. Skär några jack i skinnet på kycklingen så marinaden kommer in i köttet. In i ugnen på 175 grader i ca 75 minuter.


Salladen bestod av olika salladsblad, ruccola, tomat, gurka, salladslök, basilika och dressing.


Bönsåsen finns här.

Kommentarer

  1. Vad gott det ser ut. Och fint i din trädgård ;)

    SvaraRadera
  2. Tack Birgitta. Ja, trädgården är fortfarande fin ett tag till sedan börjar förfallet... snyft. Men då är det bara att börja att planera inför nästa år!!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar