Fisk på krämig grönsaksbädd


Efter våran fiskelycka på Käringön i somras så har vi rätt så mycket torsk i frysen.

Jag tycker att det är svårt att komma på vad man kan tillaga för fiskrätter men efter att ha varit på Fiskehamnsfestivalen häromdagen så fick jag nys om en sida med bra fiskerecept. http://www.svenskfisk.se/

Där hittade jag det här receptet som vi gjorde idag. Eftersom vi var ute och fick plockat några kantareller idag så lade jag till dom i grytan.

Ingredienser för 4 portioner:
600 g fiskfilé av torsk, kolja, vitling eller sej
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 paprikor, helst röda
1 squash, ca 300 g
1 purjolök eller 3 st salladslökar
smör eller margarin
1 msk vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk timjan
1 msk vitvinsvinäger
2 dl matlagningsgrädde
färsk timjan eller persilja
Gör så här:
Kärna ur paprikorna. Skär dem och squashen i tärningar. Strimla purjolöken. Fräs grönsakerna i några minuter i en stekpanna. Strö över mjöl, salt och timjan. Häll på vinäger och matlagningsgrädde.

Dela fisken i portionsbitar. Salta och peppra. Lägg ner fisken i grönsakspytten. Låt den sjuda under lock 5-8 minuter.

Strö över lite färsk timjan eller persilja. Servera med potatis.


Kommentarer

Skicka en kommentar