Aldrig mer kålodling!

Ja även jag misslyckas med min odling ibland, rätt ofta faktiskt och just kål är något som aldrig funkar här hos mig ändå försöker jag igen och igen.... Snälla, kan någon säga till mig nästa år att jag INTE ska odla kål!!

angripen kålplanta
Hela plantan angripen!

kålfjärilslarv
Äckliga!

Här trodde jag ändå huvudet hade klarat sig bra men när man tog bort bladen så såg man att de tagit sig långt in tyvärr.

 Det funkade hyfsat bra fram till för ca 2 veckor sedan, då kom den j-vla kålfjärilslarven och attackerade. Och nu var det bara att dra upp allting och slänga, den hade tagit sig in överallt så jag ville inte behålla något. Ägg överallt! Det var också en grön larv som jag inte vet vad den heter. Äckligt! Det luktar äckligt också när de har börjat äta av kålen. Tidigare under sommaren så var det mördarsnigeln som gick på kålen men den är ändå hanterbar, det är inte larverna tyvärr.

kålfjärilslarv
Sonen tyckte det var kul att kolla på larverna i sin lupp :-)

kålfjärilslarv

Nej, nu var det sista gången jag odlade kål! Dessutom så har de hur mycket kål som helst för självplock inte långt ifrån där jag bor.....jag får hålla mig till deras kål 😒

Odlar ni kål? Klarar ni er ifrån kålfjärilslarvern?




Kommentarer

  1. Nä fy 17 för kålfjärilar och deras larver. Jag provar andra året med kål och har haft tyllgardin över plantorna från start. Vågar kappt sägga det, men hittills ser det hyfsat ut. Du har en fantastisk blogg. Jag gillar verkligen att knalla runt här. Just nu är jag inne för jag har sett ett läckert recept på en gratäng med tomatröra och squash. Har varit bortrest några dagar och jag fattar inte hur snabbt squash växer, men de vill i alla fall tas omhand NU !!!
    Ses igen ......// Eva

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag hade kålfiberduk på från början men tog bort den efter ett tag, det ser ju så tråkigt ut, men det straffade sig ;-) Kul att du gillar bloggen, kika gärna in igen!

      Radera

Skicka en kommentar