torsdag 29 juni 2017

Torsk i ugn med nyskördad squash

Nu börjar squashen bli klar! Härligt, det är så himla gott med dessa små (för man ska skörda de när de är ca 15 cm) zucchinisar. Squash....zucchini....vad är egentligen det rätta namnet?? Jo, båda faktiskt! Squash är det engelska namnet och zucchini är det italienska så båda funkar alltså.

squash eller zucchini

Det är himla gott att bara steka squashen i mindre bitar med smör och lite färsk lök men den här gången fick den gå tillsammans med lite andra grönsaker + torskrygg i ugnen. Blev supergott!

nyskördad gul lök
Färsk gul lök och en purjolök fick också åka med i ugnen.
Ingredienser
torskrygg
blomkål
squash
färsk gul lök (eller vanlig)
en bit purjolök
ett gäng tomater
5 dl vispgrädde
en bunt färsk dill
2 msk fiskfond/skaldjursfond
salt och peppar

Börja med att förkoka blomkålen i några minuter. Stek på squashen i bitar i lite smör, salta och peppra.

torskrygg

Skiva lökarna och lägg i botten på en ugnsform. Lägg torsken över, salta och peppra väl. Lägg över blomkålen och squashen och tomater i bitar.


Blanda ihop grädde, fonden och hackad dill och låt få ett uppkok i en kastrull, salta och peppra. Häll över fisken.

In i ugnen på 180-200 grader i max 20 min. Fisken får inte bli torr!

Torsk i ugn med nyskördad squash

Servera med kokt färskpotatis direkt från landet 😊

Torskrygg med färskpotatis


Detta var mums kan jag meddela! Testa gärna och kommentera nedan vad ni tyckte 😋



Inga kommentarer :

Skicka en kommentar