onsdag 1 mars 2017

Rostad delikatesspotatis med färska örter

Jag köpte 4 påsar med färskpotatis ifrån Olsegården på matmässan Passion för mat förra veckan bland annat dessa två vackra delikatessorter Violet queen och Cecile. 

Snygga färger!

 Vi ugnsrostar oftast vår potatis och det finns några tips för att få de sådär lite extra knapriga på utsidan och mjuka på insidan. Så här gör jag:


Skär potatisen i klyftor eller om de inte är så stora i två halvor. Lägg i en ugnsform eller plåt. Ringla över en god olivolja, krydda med havssalt och svartpeppar. Hacka färsk rosmarin och timjan och ringla över. Pressa även över 2 vitlöksklyftor. Blanda runt och se till att potatisarna ligger i ett lager.

Innan ugnen.

In i ugnen på 180 grader i 30 min. Höj sedan värmen till ca 225 grader och kör ytterligare ca 5 min eller tills du ser att potatisen har fått fin rostad färg. Det ska "bubbla" på ytan, då blir de krispiga på ytan vilket är väldigt gott.

Lycka till!

ugnsrostad delikatesspotatis
Tyvärr behåller de inte sin vackra färg i ugnen.....

ugnsrostad potatis




Inga kommentarer :

Skicka en kommentar