söndag 19 mars 2017

Pilgrimsmusslor med bacon och ärtor

Söndag och ligger här med ömmande kropp....startade upp vårarbetet i trädgården igår...trädgårdsarbete är tungt! Grävde och gjorde ny rabatt bland annat, kul men jobbigt ;-) Skönt att våren är här i alla fall även om solen och värmen är som bortblåsta idag.

Fredagen inledde vi i alla fall med en lite lyxig förrätt för oss vuxna nämligen pilgrimsmusslor. Det är ju så himla gott med pilgrimsmusslor tycker jag. Gillar du?? Så här gjorde jag:

Pilgrimsmusslor



Ingredienser för 2 pers
6 st pilgrimsmusslor
olivolja
salt och peppar
smör
1 dl ärtor
1/2 pkt bacon
1 dl aioli (gör en egen majonnäs och tillsätt vitlök el använd köpemajonnäs och tillsätt vitlök)
ev färsk persilja

Lägg musslorna i en skål, häll över lite olivolja, salt och peppar. Låt gärna marinera någon timme.

Koka ärtorna ca 2 min, häll av och ställ åt sidan, håll varma.

Hacka baconet i små bitar och stek på hög värme tills de fått fin färg. Häll av på hushållspapper så fettet rinner av.

Smält smöret i en stekpanna, bryn musslorna på hög värme, de ska få fin färg på ytan men inte helt genomstekta på insidan.

Lägg en klick aioli på varje tallrik, på med musslorna, dekorera med ärtor och baconet och gärna en kvist persilja. Klart!

Pilgrimsmusslor med bacon



Inga kommentarer :

Skicka en kommentar