Moule mariniére - musslor i vitt vin och grädde

Fredag imorgon och då är det ju dags för det klassiska fredagsmyset! Älskar du som jag skaldjur så tänkte jag tipsa dig om något enkelt och nyttigt nämligen Moule Mariniére, musslor i vitt vin, mums så gott! Tror jag ska köpa mig ett nät imorgon :-)

Moule mariniére


Ingredienser
1 nät musslor
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
½ röd chili
olivolja
2 dl vitt vin
2 dl vispgrädde
1 msk fiskfond (kan uteslutas)
hackad persilja
hackad basilika
salt och peppar

Börja med att rensa musslorna, slänga trasiga och döda osv. Hacka lökarna och chilin. Fräs lökarna och chilin i olivolja några minuter. Tillsätt musslorna, häll över vin, grädde och fiskfond. På med locket och låt stå i ca 3 min tills musslorna öppnat sig.

Hacka lite persilja och basilika under tiden. Ta upp musslorna och lägg över i en stor serveringsskål. Låt soppan stormkoka några minuter. Tillsätt hälften av kryddorna. Salta och peppra, var försiktig med saltet, musslorna är salta i sig.

Häll allt över musslorna och toppa med resterande av kryddorna. Avnjut med ett gott vitt vin!



Kommentarer