torsdag 18 augusti 2016

Egengjord gluten- och sockerfri granola

Då var man igång på jobbet igen, snart en vecka har gått. Det jobbiga med att börja jobba igen är att man måste sätta klockan och gå upp tidigt, så otroligt skönt att ligga och sova tills man vaknar av sig själv ;-) Ja, ja, det är bara att köra på!

egengjord granola



Jag gjorde en egen granola häromdagen. Så himla gott och faktiskt väldigt enkelt....har ni testat?? Man slipper ju dessutom allt socker som oftast är tillsatt i köpegranola och du kan välja dina favoritnötter/frön/bär. Så här gjorde jag min denna gången:

Ingredienser
2 dl cashewnötter (naturella)
2 dl hasselnötter
2 dl mandlar
1 dl solrosfrön
1 dl linfrön
1 dl sesamfrön
1 dl kokosflingor
1/2 dl gojibär
1 dl torkade blåbär
1 dl tranbär
3 msk kokosolja
1 1/2 msk honung
kanel

Sätt ugnen på 175 grader. Kör nötterna i matberedaren några sekunder, häll sedan i en skål tillsammans med alla fröerna.

Smält kokosoljan och rör i honungen. Blanda runt med nötterna och fröerna. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och häll över röran. In i ugnen ca 15-20 min, rör runt flera gånger och håll koll så det inte bränns.

Ta ut ur ugnen och blanda i övriga ingredienser, strö över lite kanel. Häll upp allt i en glasburk.

granola

hemmagjord granola


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar