måndag 21 mars 2016

Påsktips! Ceviche med lax och pilgrimsmusslor

Kortvecka denna veckan, härligt, och snart redan påsk, tiden springer verkligen iväg. Tänkte ge er lite tips på god påskmat så här i början i veckan så ni har god tid på er att fundera och sticka iväg och köpa ingredienser ;-)

ceviche med lax


Vi inleder med en förrätt som innehåller en ingrediens som ju är så himla mycket påsk, ja iallafall för mig ;-) nämligen laxen. Älskar lax i alla dess former och den här Cevichen blev fantastiskt god, ska nog göra den själv på påskafton. Så här gör man iallafall:

Ingredienser 4 port
en bit gravad lax (eller rå)
5 pilgrimsmusslor
en avocado
en mango
en lime
en passionsfrukt
en halv liten citron
en halv chili
1 tsk salt
en handfull färsk koriander

Skär laxen och pilgrimsmusslorna i små kuber och lägg i en skål. Skär avocado och mango i ungefär samma storlek och blanda med laxen och musslorna. Pressa över saften från limen och citronen och tillsätt passionsfruktens fruktkött, hackad chili, salt och hackad koriander. Blanda runt väl och låt stå i kylskåp ca 2 timmar innan servering.

Enkelt och snabblagat! Testar ni denna så återkoppla gärna hur det gick! :-)

ceviche med lax



Inga kommentarer :

Skicka en kommentar