Saffransostkaka och tips på gott rött vin

1 december imorgon! Vart tog hösten vägen?? Jag satte vitlöken igår, rekordsent för mig men tror inte det gör så mycket med tanke på hur milt det fortfarande är. Så har ni inte satt eran vitlök ännu så har ni fortfarande chans, ser ju inte ut att bli någon vinter än på ett tag ;-)

I lördags hade vi kompisar över på middag. Vi bjöd på god grekisk gryta, en sk Stifado. Så himla smidigt med grytor tycker jag, man gör den på fm eller dagen och så får den stå och småputtra hela dagen tills det är dags för servering. Serverade med grön och lila strimlad brysselkål.

ENTRECÔTE Gourmet Père & Fils

Till maten drack vi ett otroligt gott vin som passade alldeles utmärkt till maten. Entrecote Gourmet Pére & Fils är ett fransk gourmetvin som precis kommit in på Systembolagets beställningssortiment. Vinet har en frisk och fyllig smak av mörka bär och vanilj. Välbalanserat med tydliga tanniner och ett litet sting i eftersmaken. Kostar 79 kr, har nr 72632.

saffransostkaka


Till efterrätt blev det en saffransostkaka, receptet hittade jag på Kostdoktorns hemsida. Jag kan tipsa om att inte ta för mycket av bittermandelaromen, jag gjorde det och det tog liksom överhanden, håll dig till några få droppar eller hoppa över ;-)

Ingredienser en kaka
4 ägg
2 msk stevia strö (eller socker)
1 kuvert saffran
300 g keso
200 g mascarponeost
2 dl grädde
2 dl mandelmjöl
1 dl mandelspån
1 tsk vaniljpulver
3-4 droppar bittermandelarom
extra mandelspån till toppingen

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa äggen ihop med sötningen. Tillsätt övriga ingredienser och rör runt.

Smöra en form med löstagbara kanter och häll i fyllningen. Toppa med mandelspån och kör i ugnen ca 40 min. Servera den ljummen med vispad grädde.

saffransostkaka

Fikadags!


Kommentarer

Skicka en kommentar