onsdag 4 november 2015

Hösttider är gryttider - Högrevsgryta med kantareller

I tak med mörkret så kommer min lust för grytor tillbaka. Grytor är ju så mycket godare på hösten eller vad tycker ni. Den här gången blev det en höstgryta med kantareller och bacon, massor med rödvin och morötter. Serverades till kokt broccoli och blomkål.

Vill ni ha tips på fler grytor så kika in HÄR där alla mina grytor är samlade :-)

höstgryta



Ingredienser
en bit högrev
en gul lök
två vitlöksklyftor
2-3 dl rödvin
2 msk köttfond
vatten
en stor morot
några baconskivor
2 dl stekta kantareller
salt och peppar
lagerblad
kryddpeppar
timjan
rödavinbärs gelé
smör

Skär upp köttet i lagom grytbitar. Hacka lökarna. Smält smöret i en stekgryta och bryn på löken och köttet, salta och peppra. När köttet fått färg så häller du över vinet, fonden och vatten så det täcker köttet. I med lagerblad och torkad timjan.

Låt koka några timmar. Bryn sedan skivad morot och bacon och tillsätt till grytan tillsammans med kantarellerna. Smaksätt ytterligare med tex rödavinbärs gelé om du har det. Låt nu koka ytterligare någon halvtimme till timme. Blir grytan för tunn kan du tillsätta lite maizenamjöl.

högrevsgryta




1 kommentar :

  1. Så gott! Älskar grytor i alla varianter. Blir så väldigt gott med högrev & rödvin i. Bra både till storkok & bjudmat. Och de är ju oftast godast dagen efter.
    :)

    SvaraRadera