Pulled pork i Crock pot

Äntligen fredag igen! Vi har helgen framför oss och det innebär ju att vi kan lägga lite mera tid på vår matlagning. Något som tar lång tid att tillaga men som ändå kräver väldigt liten insats är pulled pork. Det är otroligt gott med pulled pork och jag har upptäckt att den blir som allra bäst i en Crock pot, otroligt mör och smakrik. Har du en Crock pot så testa, annars går det givetvis bra med en gryta i ugnen också.




Jag kör efter det här receptet:

Ingredienser
1 burk krossade tomater
½ dl ketchup
1 msk tomatpuré
3 msk balsamvinäger
1-2 msk whiskey
1 tsk paprikapulver
4 st stötta kryddnejlikor
1 tsk spiskummin
2 st vitlöksklyftor
en näve färsk timjan
2 kvistar färsk rosmarin
2-3 färska lagerblad eller 1-2 torkade
salt och peppar
1 st fläskkarré i bit

Börja med att blanda ihop krossade tomater, ketchup, tomatpuré, balsamvinäger och whiskey i en kastrull. Låt koka upp.

Hacka vitlöken ihop med timjanblad och rosmarin så smått du kan. Tillsätt till såsen. Tillsätt övriga kryddor och låt småputtra under ca 15 min.

Lägg fläskkarrén i Crock poten. Salta väl. Häll över såsen. Sätt Crock poten på lägsta värme och kör 7-8 timmar.

När köttet är klart så drar man helt enkelt isär köttet med en gaffel och blandar om med såsen direkt i grytan.
Glutenfritt tortilla med sallad, picklad rödlök, tomat, riven ost, guacamole och pulled pork.

Vi serverade köttet som tacos och barnen tycker det är jättegott!

picklad rödlök
Picklad rödlök, så enkelt och gott. Skiva och lägg i en lag med 1 dl ättika, 2 dl socker och 3 dl vatten. Låt stå i kyl en timme innan servering.



Kommentarer

  1. Hej!

    Du skriver att man kan använda en vanlig gryta i ugnen om man inte har en crock pot. Crock poten ska ställas på lägsta värme men vilken grad ska man ha på ugnen? Jag har noll koll på crock pot och vet därför inte hur varm lägsta är och kan därför inte själv omvandla till vad som är bäst ugnstemperatur. Det ser oerhört gott ut och jag funderar skarpt på att testa detta. :-)

    Hälsningar
    Södermanland

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kör ugnen på 110 grader ca 9 timmar så blir det perfekt.

      Radera
    2. Tackar så mkt!

      Hälsningar
      S

      Radera
  2. Ha i honung i den picklade rödlöken istället, mumma!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar