Höstgryta med fläskkött, kantareller och senap

Nu har vi snart helgen här och dessutom är hösten på intågande (eller redan här). Vad passar då bättre än att börja med höstgrytorna igen ;-) Jag gjorde min första höstgryta förra helgen, baserad på fläskkött och kantareller. Grytan blev krämig och givetvis fantastiskt god! Jag fick blomkålsmos till och resten av familjen åt ris.

höstgryta med fläskkött


Ingredienser
1 1/2 kg fläskkött
en stor gul lök
2 vitlöksklyftor
två paprikor
2 dl creme fraiche
4 dl vispgrädde
1 msk colemans senapspulver
1 tsk dijonsenap
ett gäng kantareller, ca 3 dl stekta
2 msk rödavinbärs gele
lite soja för färgens skull
en kvist färsk rosmarin, hackad
3 färska lagerblad eller 2 st torkade
salt och peppar
smör och kokosfett

Skär upp köttet i lagom grytbitar. Hacka lökarna. Bryn både kött och lök i en bladning av smör och kokosfett. Tillsätt sedan paprikan som du först delar i mindre bitar, förstekta kantareller och alla andra ingredienser.

Låt koka upp och blanda väl. Sänk sedan värmen till medel och låt stå och puttra medans du gör
tillbehören.





Kommentarer