måndag 1 juni 2015

Kantarellsås till grillat

Grillad fläskkarré, sparris, squash, paprika och majs serveras med en kantarellsås.


Dags att tömma frysen på kantareller nu när dom nya är på väg. Har lite påsar kvar så i lördags fick det bli en kantarellsås till det grillade. Passade väldigt bra och är ju så himla gott! Att göra en kantarellsås är superenkelt:

Ingredienser
3-4 dl kantareller
smör
2 schalottenlökar
2 dl buljong (jag använde buljong från när jag kokade tjocka revben, går givetvis att byta ut mot tex 2 msk färdig fond, typ kalvfond)
3 dl vispgrädde
salt och peppar
ev maizena

Bryn kantarellerna i en torr panna tills all vätska är borta. Tillsätt en klick smör och hackad schalottenlök. Salta och peppra väl och bryn på några minuter.

Häll på buljongen och grädden och låt koka ihop. Vill du ha såsen tjockare så tillsätter du maizena eller något liknande.

Ha en trevlig måndag, nu har vi gått in i första sommarmånaden! :-)






1 kommentar :

  1. Hi, Really great effort. Everyone must read this article. Thanks for sharing.

    SvaraRadera