tisdag 14 april 2015

Köttfärssås med stekta grönsaker och avokadoröra

köttfärssås

Köttfärssås och spaghetti är något som vi äter här hemma varje vecka faktiskt. Barnen älskar det, man kan göra ett stort lass så det räcker under flera dagar och framför allt så är det ju gott :-)

Jag själv äter ju inte spaghetti så till mig denna gången blev det stekta blandade grönsaker och en avokadoröra, mycket gott och mättande! Så här gjorde jag:

Ingredienser köttfärssås
800 g blandfärs
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
smör eller olja att steka i
4 msk tomatpuré
2 burkar krossade tomater
en stor riven morot
2 msk kalvfond (på flaska)
ev en skvätt rödvin om jag har något kvar
torkad oregano
salt och peppar

Hacka gul lök och två vitlöksklyftor, stek i smör eller olja några minuter. Tillsätt färsen och bryn på hög värme tills det börjar bli färg och all vätska försvunnit (det här kan ta sin lilla tid). Tillsätt sedan tomatpurén och rör runt så den blandar sig.

Tillsätt dom krossade tomaterna och den rivna moroten, fonden alla kryddor och pressa i två vitlöksklyftor. Blanda runt väl och låt stå och puttra så länge som du har tid, gärna upp mot 2 timmar.


Ingredienser avokadoröra
1 avokado
½ dl creme fraiche
en skvätt citron
1 tsk sambal oelek
en liten riven vitlöksklyfta
salt och peppar

Ta ur avokadoköttet och lägg i en skål, mosa grovt med en gaffel. Tillsätt övriga ingredienser och blanda runt. Låt gärna stå en stund i kylen innan servering.

Servera köttfärsen och avokadoröran till diverse stekta grönsaker, jag tog denna gången skogschampinjoner, purjolök, salladslök, färsk vitkål och sparris.

Vill du göra något annat av din färs än köttfärssås så varför inte en lasagne med aubergineplattor och sparris, kika in HÄR för recept.









1 kommentar :

  1. That is an extremely smart written article. I will be sure to bookmark it and return to learn extra of your useful information. Thank you for the post. I will certainly return.

    SvaraRadera