LCHF semla på fettisdagen

lchf semla

Snart har vi semmeldagen här igen så därför "re-bloggar" jag det här inlägget så ni lätt kan hitta det :-)

Jag är egentligen inget större fan av semlor och har aldrig varit men när jag hittade detta recept hos Åse på LCHF semla så var jag ju tvungen att testa ;-) En nyttig variant av semla helt enkelt! Om jag tänker på hur en "vanlig" semla smakar så blev den här minst lika god om inte godare, till och med barnen gillade den. Så här gör man:

Ingredienser
3 ekologiska ägg
4 msk sötning (jag använder stevia)
1 dl grädde
2 msk kokosnötmjöl
2 dl mandelmjöl
2.5 msk fiberhusk
3 tsk bakpulver
3 tsk kardemumma
Mandelfyllning
inkråmet från bullarna
6 msk grädde
1dl mandelmjöl
1 dl hasselnötsmjöl (eller 2 dl mandelmjöl)
3 msk sötning
grädde
florsocker eller sukrin melis

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa äggen med sötningen poröst. Tillsätt övriga ingredienser och blanda runt. Låt stå i 10 min.

Forma degen till 4 bollar och lägg på en bakplåtsklädd ugnsplåt. In i ugnen i 20 min. Ta ut och låt svalna under bakduk.

Blanda ihop ingredienserna till fyllningen och fördela i bullarna. Vispa grädden rätt så hårt och spritsa över bullarna. Lägg på locket och strö över florsockret eller sukrin melis som är en sockerfri ersättning för florsocker.

Avnjutes med en kopp rykande kaffe ;-)

fetisdagen






Kommentarer