Strimlad brysselkål med bacon och worcestershiresås


Nu är det säsong för brysselkålen så passa på att äta! Den svenska brysselkålen har säsong från september till februari och det är ju den vi vill åt, eller hur? Brysselkål är supernyttig, innehåller massor med c-vitamin, folsyra och järn. Dessutom låg i kolhydratinnehållet, 4.8 g/100g.

lila brysselkål

Jag försökte mig på att odla brysselkål en gång men jag får alltid en massa kålfjärilslarver så fort jag ger mig på kålodling så jag har lagt ner det....tyvärr.

Jag hittade lila brysselkål i affären häromdagen vilket jag ju givetvis var tvungen att köpa, en påse lila och en påse grön, så himla snyggt ihop, eller vad tycker ni?? ;-)

strimlad brysselkål

Jag tycker inte att kokt brysselkål är något vidare utan jag föredrar att köra den i ugnen eller steka den. Igår fick den bli ett tillbehör till en god gryta jag gjorde, tillsammans med bacon och worcestershiresås. Supergott!

Ingredienser
2 påsar/nät brysselkål
2 pkt bacon
2 kvistar färsk rosmarin
5 msk worcestershiresås
salt och peppar
smör eller kokosfett

Rensa brysselkålen och strimla den i en matberedare.

Skiva upp baconet, hacka rosmarinen. Smält fettet i en stekpanna och fräs på baconet och rosmarinen till baconet fått fin färg. Tillsätt brysselkålen och bryn på några minuter, salta och peppra och tillsätt worcestershiresåsen.

strimlad brysselkål med bacon

Panna ifrån Le Creuset

Något annat som är gott är brysselkålsgratäng, recept finns HÄR.



Kommentarer

  1. Ååh det är såå gott med brysselkål och bacon är jag besatt i så denna kombo borde vara oslagbar!

    SvaraRadera
  2. Lila brysslar minsann, det har vi inte sett förut! Brysselkål expieras en hel del hos oss vid denna tiden på året, det är hur gott som helst och man kan ju göra en massa gott av det. Steka med vitlök, citronskal och saft och solrosfrön är mumma. Riktigt fina bilder, ser så där härligt höstigt ut!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar