lördag 22 november 2014

Grönsaksgratäng med grillad rapsgris

Kors i taket! Idag såg vi faktiskt solen litegrann här i Göteborg! Skönt och man blir genast lite piggare (psykologiskt kanske ;-) ). Igår fredag gjorde vi hemlagad pizza och som vanligt gjorde jag två olika sorter, en till mig a´la lchf och en till resten av familjen. Recepten på båda hittar ni HÄR.

lchf pizza
 

Idag har jag bakat lite adventsfika (inlägg kommer senare i veckan) men även tagit fram grillen. Ja, det är inte helt enkelt att grilla ute nu när det är så mörkt men det gick rätt bra ändå, det var snabbgrillning som gällde. Grillad fläskkarre på rapsgris, jättegoda blev dom! Till köttet blev det en grönsaksgratäng vars recept kommer här:

Ingredienser
½ vitkålshuvud
några brysselkål
1 röd paprika
1 sqash
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 dl grädde
1 dl creme fraiche
2-3 dl riven ost (jag hade parmesanost men det går bra med vilken som)
1 pkt bacon
salt och peppar
någon kryddblandning du tycker om

Börja med att skiva upp vitkålen, skär paprikan och squashen i mindre bitar, dela brysselkålen och hacka den gula löken.

Smält smör eller kokosfett i en stekpanna och stek på alla grönsaker tills dom mjuknar. Pressa i vitlöksklyftorna och krydda.

Häll över grädde och creme fraiche och koka ihop. Häll över i en ugnsform.

Använd samma stekpanna och fräs på baconet. Häll över grönsakerna. Riv osten och fördela på toppen.

In i ugnen på 200 grader ca 15 minuter. Servera till det grillade köttet och ett glas rött vin. Perfekt!

grönsaksgratäng

Fläskkarre av rapsgris





Inga kommentarer :

Skicka en kommentar