tisdag 9 september 2014

Snabb Kickstart dag 1 - Räksallad och Hamburgare

Denna vecka så kör jag på något som heter ”Snabb kickstart”. Menyn kommer ifrån Ulrika Davidssons bok ”Kickstart med Ulrika”. Boken innehåller 7 olika kostprogram som ska få dig att öka din fettförbränning och gå ner i vikt. Tror detta kan vara bra om man känner att man har stannat av i sin viktminskning, då kan det behövas en förändring.

Jag äter ju som ni säkert vet sedan tidigare lågkolhydratkost men en rätt så liberal sådan, undviker dock alltid pasta, ris, gluten och socker, äter potatis ibland. Jag kör även sk periodisk fasta (16:8) dvs jag fastar under 16 timmar, intar mitt sista mål mat runt 20 tiden på kvällen och äter nästa gång först vid lunch nästa dag. Den här snabba kickstarten är uppbyggd på samma sätt. Du ska endast äta två mål mat om dagen och däremellan blir det fasta. Periodisk fasta ökar din fettförbränning. Lunch runt 12 och middag senast kl.19. Kalorierna ligger aldrig över 1000 kcal per dag utan hamnar runt 800-900 kcal. Ingen frukost alltså men det blir ju inga problem för mig eftersom jag är van vid det.

Man inleder dagen med ett glas vatten med lite färskpressad citron och sedan får man dricka vatten, kaffe och te hur  mycket man vill under dagen. Tänkte göra detta ny under sju dagar (började igår måndag) och så får vi se om det blir något resultat ;-)

Sorry för taskig mobilbild men den är ju tagen på lunchen på jobbet ;-)

Igår blev det en räksallad till lunch och hamburgare till middag och recepten kommer här:

Ingredienser räksallad 1 port ca 420 kcal
100 g skalade räkor
4 salladsblad
1 dl strimlad isbergssallad
50 g körsbärstomater
½ avocado
¼ gurka
25 g sockerärtor
¼ rödlök
1 tsk olivolja
salt och peppar
lite hackad gräslök
½ hårdkokt ägg
en dillkvist
1 msk rhode island dressing (gärna egengjord men det går bra med köpe också)

Fördela salladsbladen på en tallrik. Skär upp tomaterna, gurkan och avocadon, strimla sockerärtorna och skiva löken och blanda ihop i en skål. Ringla över olivolja, salt och peppar och rör runt. Lägg över salladen.
Fördela räkorna över, dela ägget i mindre bitar och lägg över, dekorera ev med en dillkvist och ringla över dressingen.

Ingredienser hamburgare 4 port ca 444 kcal
några blad romansallad
600 g nötfärs
1 msk smör
grillkrydda eller liknande
salt och peppar
4 skivor ost
70 g bacon
1 stor tomat
1 rödlök
4 msk hamburgerdressing 

Blanda ihop färsen med kryddorna och forma till 4 hamburgare. Stek i smör.

Lägg ostskivorna på så dem smälter lite. Stek baconskivorna knapriga, låt rinna av på hushållspapper.

Fördela några salladsblad på tallriken och lägg på hamburgaren. Skiva tomaten och lägg på tillsammans med skivad rödlök. Toppa med hamburgerdressingen och bacon.






Inga kommentarer :

Skicka en kommentar