söndag 10 augusti 2014

Helgrillad ryggbiff med ugnsbakade tomater



Jäklar i mig vilken god ryggbiff jag fick till igår. Grillade den hel på indirekt värme och serverade den med ugnsbakade egenodlade tomater, kryddsmör och sötpotatis. Perfekt måltid!

Ingredienser ryggbiff
en bit ryggbiff
rubb (valfri, ta den du gillar)
olivolja
 
Kryddsmör
smör
kräm av soltorkade tomater
riven parmesanost
salt och peppar
 
Ugnsbakade tomater
tomater i blandade storlekar och färger
salt och peppar
färsk timjan
pressad vitlök
olivolja

Förebered grillen för indirekt grillning, halva grillen med briketter och halva utan. Sätt ugnen på 200 grader.

Ta ut köttet, torka torrt och pensla på olivolja. Krydda rikligt med rubben. Låt vila tills det är dags att grilla. Man kan även låta den vila med rubben i några timmar i kylen innan det är dags för grillen.

Låt smöret bli rumsvarmt, blanda i övriga ingredienser. Rulla in i plastfolie och lägg i kylen fram tills servering.

Lägg tomaterna i en ugnsform, ringla över olivolja, pressa över en vitlöksklyfta, lägg över lite färsk timjan, salta och peppra. Ställ in i ugnen och låt stå i ca 45 min.

Härliga nyskördade tomater!

Mjuka, varma och väldigt smakrika!

Lägg köttet på grillen över briketterna för att ge färg runtom. I med stektermometern och lägg på den sidan där det inte är glöd. Försök hålla grillen på ca 150 grader och kör tills köttet blivit 52 grader. Ta ut och låt vila i ca 5-10 min.

Ge färg runtom.

52 grader! Låt vila innan du skär upp.

Perfekt!

Servera allt ihop med sötpotatis som fått gå i ugnen tillsammans med olivolja, kryddor och vitlök i ca 35 min. Så himla gott! Köttet blev perfekt. Ett glas rött till det och man blev lycklig ;-)

Mums!




Inga kommentarer :

Skicka en kommentar