fredag 18 april 2014

LCHF Focaccia

focaccia

Jisses vilket gott bröd jag gjorde idag! Hittade receptet hos Åse med bloggen 56kilo.se :-) Focaccia är ju ett italienskt bröd som jag bloggat om tidigare då en "vanlig" variant dvs med vetemjöl osv. Mycket gott det också så klart men vill man avstå ifrån vetemjölet så är det här ett lika gott alternativ :-)

Ingredienser
6 ägg
250 g keso
1½ dl kokosmjöl
2 msk fiberhusk
4 tsk bakpulver
4 msk smält smör
1 krm salt
1 tsk timjan
olivolja
ett gäng oliver
några körsbärstomater
havssalt
färsk hackad rosmarin

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop de torra ingredienserna i en skål. Mixa ihop äggen och keson med en mixerstav.

Blanda ner äggblandningen med de torra ingredienserna. Pensla en liten ugnsform med det smälta smöret och häll sedan ner blandningen. Fördela smeten med en slickepott över formen. Pensla olivolja över smeten och tryck ner oliver och tomater i smeten. Strö över havssalt och hackad färsk rosmarin.

focaccia



1 kommentar :

  1. Vilket bra tips, det lägger vi på minnet och i receptmappen!

    SvaraRadera