Smakrik lammgryta i Crock poten

lammgryta Crock pot

Crock pot! Vilken uppfinning ;-) Jag är supernöjd med min måste jag säga! Det är så himla smidigt att kunna förbereda maten på morgonen/fm och sedan bara sätta sig och äta på eftermiddagen (nästan). Den här gången gjorde jag en lammgryta, väldigt enkel men med massor med smak från tomat, vin, vitlök och örter. Jag brydde mig inte ens om att bryna köttet först utan slängde bara i allt i pottan och körde på låg värme ca 7 timmar, sedan kokade jag ris till övriga familjen och gjorde blomkålsris till mig själv, supergott!

Ingredienser
1 lammstek
2 stora gula lökar
ett gäng med vitlöksklyftor
örtkryddor såsom tex timjan, rosmarin och oregano (jag använde torkade)
salt och peppar
1 förpackning passerade tomater (funkar med krossade också)
2-3 dl rött vin
2 lagerblad

Skär upp köttet i lagom grytbitar och lägg över i Crock poten. Skiva löken i båtar och lägg runt om köttet. Skala vitlöksklyftorna och lägg även dem runt köttet.

Krydda med örtkryddor, salt och peppar på köttet och blanda runt med händerna, det ska vara mycket kryddor!

Blanda ihop vin och tomater i en skål med lagerbladen och häll över det hela. Sätt pottan på lägsta värme i ca 7 timmar.

Går givetvis att göra på traditionellt sätt i en gryta på spisen också om man inte har en potta ;-)

Har ni testat Crock pot ännu??? Berätta, vad tycker ni??

Färdigt att köras igång.

7 timmar senare!

Serveras med blomkålsris och en sallad, mums!

Kommentarer

  1. Jag älskar också min Crock Pot, den är ju hur bra som helst! Bara slänga ner det man har hemma och så lagar det sig själv. :-)
    Har inte testat att laga lamm, det ska jag göra.

    SvaraRadera
  2. Crock potten är underbar, särskilt som det oftast är J som lagar de goda grytorna i den. Vår favvo är ett Jamie Oliverrecept på lammgryta med marockanska influenser, men alla långkok blir ju suveräna i crock potten!

    SvaraRadera
  3. Min Crock Pot är det bästa köp jag gjort på länge! Hur skönt är det inte att komma hem till färdiglagad mat? Hur skönt som helst... :)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar