Medelhavskyckling med fantastiska smaker

Den här medelhavsrätten är en riktig favorit. Ljuvliga smaker och dofter! Den har alla de medelhavssmaker som jag älskar, rosmarin, oregano, vitlök, citron, tomat mm. Doftar ljuvligt i köket när denna står i ugnen. Serverades idag med kokt potatis till övriga familjen.

medelhavskyckling

Ingredienser
2 kg kycklingdelar (jag hade kycklingklubbor och kycklinglårfilé)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
några kvistar färsk rosmarin
ca 1 msk torkad oregano
olivolja
salt och peppar
1 stor aubergine
1 stor squash
4 st tomater
 3 dl hönsbuljong
½ dl tomatpuré
1 pkt passerade tomater
rivet skal och juice från 1 citron

Sätt ugnen på 200 grader.

Hacka den gula och vita löken. Hacka rosmarinen. Fräs lök och kryddor (även oreganon)  i olivolja. Lägg i kycklingdelarna och bryn dom, salta och peppra.

Lägg över kycklingen i en ugnsform. Häll över lökblandningen.

Skiva och tärna squashen och auberginen och stek på litegrann i stekpannan. Dela tomaterna i bitar, ta gärna bort kärnorna/fröerna. Lägg alla grönsakerna ovanpå kycklingen.

Häll ner buljongen i stekpannan, tillsätt tomatpurén och de passerade tomaterna. Riv ner citronskal och pressa i citronsaft. Låt puttra några minuter. Häll sedan såsen över kycklingen och grönsakerna, se till att såsen kommer ner överallt.

Täck med folie och stek i ugnen ca 55 min.

Servera och njut med ett glas rött! Ljuvliga smaker ifrån medelhavet <3

medelhavskyckling



Kommentarer

Skicka en kommentar