måndag 24 februari 2014

Gluten- och sockerfri saffranskaka

saffranskaka

Förutom morotskakan så gjorde jag även en saffranskaka till lördagens kalas. Jag hittade ett recept på 56kilo appen som finns att köpa i Appstore, mycket goda och enkla lågkolhydratsrecept. Den här var himla enkel och snabblagad och dessutom god! Snygg färg fick den också ;-)

Ingredienser
3 dl mandelmjöl
4 ägg
100 g smör
½ dl vispgrädde (jag använde creme fraiche)
75 g stevia strö eller liknande (socker om du äter det)
1 msk ljus rom
1 pkt saffran
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver

Sätt ugnen på 175 grader och smöra en sockerkaksform.

Smält smöret och ställ åt sidan. Vispa ägg och socker luftigt och vitt. Blanda ner saffran och rom i det smälta smöret.

Vispa ner smör och grädde (eller creme fraiche) i äggsmeten. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner i smeten.

Strö kokosflingor i den smörade formen och häll i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 min.

Pudra över lite florsocker eller liknande eller strunta i det ;-)

Givetvis gott med en klick grädde till!

saffranskaka

1 kommentar :

  1. Mmmm ser ljuvligt god ut o vem kan motstå en bit saffranskaka till kaffet. Kramisar Tina

    SvaraRadera