onsdag 30 januari 2013

100 år gammal surdeg!


Ja, ni läste rätt. Jag har fått tag i en rågsurdeg där grunden är 100 år gammal Surdegen kommer ifrån Finland och har alltså varit väl omhändertagen under 100 år. Riktigt kul att få litegrann av den och baka med.

Började med att mata den direkt med 1 dl rågmjöl och 1 dl ljummet vatten. Nu får den stå framme under eftermiddagen och förhoppningsvis så kommer den börja bubbla upp lite fint. Kommer bröden bli bättre och godare tro? Ja, det får vi se :-) Tack så mycket Mikko!!

måndag 28 januari 2013

Första fröbeställningen lagd!

Så här kan det se ut när alla mina fröbeställningar kommit in :-)
Ja, då var första fröbeställningen lagd. Som jag berättade tidigare så klantade jag mig rejält i höstas och råkade skvätta vatten över alla mina fröpåsar (utan att jag märkte det) så många av mina gamla fröer var bara till att slänga, antingen så var dom mögliga eller så hade dom grott! Första beställningen gick iväg idag och det blev Gourmetgarage som fick den. Nedan ser ni min beställning.


Tomat Golden Boy Ibrido F.1
Tomat Marglobe
Bondböna Fava da Orto
Buskböna Burro di Rocquencourt 
Dill - Aneto
Lök Rossa Savonese
Morot Nantes 2
Persilja - Prezzemolo Gigante d'Italia
Huvudsallad Quattro Stagioni
Spenat Matador
Zucchino Romanesco



Det blev faktiskt bara två tomatsorter härifrån i år, de flesta tomatfröerna klarade sig faktiskt så jag behöver inte beställa så många i år, men någon nyhet vill jag ju ha förstås och i år blev det "Golden Boy", den har jag aldrig testat förut. Spenat ska jag ge mig på igen efter att ha hoppat över det i några år, har inte lyckats något bra med spenat av någon anledning. Bondbönor är ju ett måste och i år blir det två olika sorter, denna nedan och en annan som jag beställer från en annan fröfirma.

Bjuder er på lite härliga tomatbilder så här i brist på bilder på fröpåsarna, tomater i alla dess färger tröttnar jag aldrig på, kanske jag även kan inspirera just dig som tidigare inte gett dig på att odla tomater själv. Testa!! Du lär inte ångra dig när du hittar din första solmogna tomat i sommar och stoppar den i munnen ;-)





fredag 25 januari 2013

The Black Box - Var med och ta fram ett nytt vin!


Vad är nu "The Black Box" för något undrar ni? Jo, för första gången i historien så ska svenska folket få vara med och välja (rösta) innehållet till en ny bag in box som ska lanseras på Systembolaget 1 april i år. Man får välja mellan tre olika viner och svenska folkets röster väger 75% medans de övriga 25% kommer ifrån en sk expertjury. Det är där jag kommer in ;-) Jag, tillsammans med flera andra matbloggare (det går att läsa på fb-sidan vilka som är med i juryn) kommer att få testa de tre vinerna under nästa vecka, recensera vinerna på bloggarna och sedan återkoppla vilket vin vi röstar på men som sagt, svenska folkets röst väger mest :-) Kan väl vara kul att gå in på Systembolaget sedan och köpa ett vin som man själv varit med och röstat fram!!

Hur röstar man då? Jo, man går in på The Black Box facebooksida och gör sitt val. Så...in och rösta med er!!! :-) Röstningen pågår fram till den 14 februari.


torsdag 24 januari 2013

Brrrrr och Jerk chicken


Ja usch och fy vad kallt vi har haft det här de senaste dagarna. Det är -15 grader på morgonen vilket är alldeles för kallt för mig. Som tur är behöver jag inte gå ut så tidigt, ja, inte än så länge iallafall. Börjar jobba den 1 feb så tills dess hoppas jag det blivit lite varmare på morgonen ;-)
Sprang iallafall ut i trädgården lite hastigt nu på morgonen för att ta några kort och visst är det vackert med "frosten". Ja, för det är knappt någon snö här i Göteborg utan det ser mest ut som frost.
Min stackars sköldpadda som jag alltid glömmer ute över vintern, hoppas han klarar sig!
Surfplattan är alltid populär ;-)
Igår efter skolan så hade Isabella en kompis med hem och Rasmus tycker det är himla kul när det kommer fler barn med hem. Han har ju än så länge inte träffat så många barn, har hållt mig ifrån öppna förskolan så han blir superglad, även om han såklart gärna leker med bara storasyster. Vår nya surfplatta var väldigt populär ;-)
En glad kille!

Till middag igår testade jag ytterligare ett recept ifrån Gordon Ramsays program "Ultimate cooking course". Jerk chicken, enkelt, mycket smaker och mycket gott. Skulle ju gärna lagt kycklingdelarna på grillen men det får nog vänta tills det blir lite varmare. Så här gjorde jag:

Ingredienser
kycklingdelar (jag styckade två stycken hela kycklingar)
1-2 st chili
2 st vitlöksklyftor
färsk timjan (helst färsk men jag tog torkad ca 1 msk)
1 tsk kryddnejlika
1 tsk kanel
1 tsk muskot
2 tsk kryddpeppar
salt och peppar
olivolja, ca 1 dl
2 tsk worcestershiresås

Börja med att hacka chili och vitlök och lägg i en mortel. Mortla någon minut tillsammans med timjan. Tillsätt övriga ingredienser (förutom worcestershiresåsen) och rör ut med olivolja.

Skåra kycklingdelarna och massera in kryddblandningen. Stek i olivolja i en stekpanna på relativt hög värme i ca 10 min. Lägg delarna i en ugnsform, på med aluminiumfolie och fortsätt stek i ugnen på 225 grader ca 20 min.

Mmmm, det här blev riktigt gott tillsammans med ugnsrostad sötpotatis och tsatsiki :-)

tisdag 22 januari 2013

Chilli beef lettuce wraps


Varför kör hon engelska helt plötsligt nu då kanske ni undrar ;-) Jo, jag har börjat titta på Gordon Ramsay´s nya serie på åttan "Ultimate cookery course". Det har än så länge bara gått två avsnitt men jag tycker redan det är jättebra. Han lagar förstås mat men tipsar också om en massa bra grejer under programmets gång som hur man slipar kniven, hur man lättast får loss fröna från en chili osv osv. Har redan lagat två av hans recept och jag tänkte börja med att bjuda er på en riktigt fredagsrätt, kan gott och väl ersätta den vanliga tacosen tycker jag. Kanske inga direkta "barnsmaker", jag gjorde "vanlig" tacofärs till barnen. Viktigt här precis som Gordon berättar i programmet är att salta färsen innan den går i pannan och att bryna färsen riktigt hårt så den får färg. Man kan ju förstås välja att servera färsen i vanliga tortillabröd om man inte vill använda salladsblad. Så här gör man iallafall:

Ingredienser
800 g blandfärs
salt och peppar
olivolja
1-2 st röda chili
2 st vitlöksklyftor
en 5 cm bit färsk ingefära
3 salladslökar
1 msk sesamolja
1 msk brunt socker
1 tmsk fiskolja
skalet från en lime
saften från ½ lime

Sås:
1 tsk brunt socker
1 tsk sojasås
saften från ½ lime
½ skivad röd chili
1-2 tsk fisksås
en liten bunt färsk hackad koriander
1 msk olivolja

Börja med att salta och peppra färsen. Häll olivolja i en panna och bryn färsen på hög värme, den ska få färg. Häll av färsen i en sil så fettet rinner av (för att färsen ska vara krispig).

Hacka chili, vitlök och ingefära och fräs i sesamolja. Tillsätt sockret, tillbaka med färsen och tillsätt fiskoljan och limeskal + juice. Skiva salladslökarna och tillsätt det sista.

Blanda ihop ingredienserna till såsen. Servera färsen i hjärtsalladsblad och ringla över såsen.

Det här var en riktigt smakrik och kryddig rätt, mycket god!!





fredag 18 januari 2013

Tips om lättbakade goda bröd!

Måste bara tipsa er om två stycken så himla lättbakade men ändå supergoda bröd. Har bloggat om båda två förut men dom är värda att få komma fram i rampljuset igen ;-) Båda bröden kommer ifrån Martin Johanssons bok "Enkla bröd". Denna gången när jag bakade bröden så gjorde jag dom på samma sätt båda två, dvs jag använde mig av avlånga brödformar. Enligt grundreceptet så skulle man inte göra det men det gick utmärkt och det är just det här med att använda brödformar som gör det så himla enkelt och "oklibbigt".  Mitt stora problem när jag bakar bröd är att jag är dålig på att få "upp" brödet, dvs det blir lågt, ingen höjd på det men med brödformar så går det mycket bättre och man slipper dessutom "dega" för mycket med degen. Jag själv äter ju inte så mycket bröd längre så ska jag äta bröd så tycker jag det ska vara ett gott och hembakt bröd. Ja, ja, här kommer recepten iallafall!

Den fina röda brödformen fick vi av Emelie i julklapp, min fina bonusdotter :-)
Durumbröd
Ingredienser
3 krm jäst
3 dl kallt vatten
1½ dl (90 g) durumvetemjöl
5 dl (300 g) vetemjöl special
1½ msk salt

På kvällen: lös upp jästen i vattnet i en bunke. Tillsätt övriga ingredienser och rör om. Plasta in bunken och ställ varmt över natten.

På morgonen: mjöla en jäsform. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord. Dra ut degen till en kvadrat och vik ner de båda långsidorna och även kortsidorna mot mitten. Lägg sedan ner degen i jäsformen med skarven nedåt. Låt jäsa under bakduk ca 40 min.

Sätt ugnen på 250 grader. Ställ en plåt i mitten av ugnen och en i botten. När brödet jäst klart så lägger du ett bakplåtspapper på plåten och vänder upp degen på pappret. Släng in några isbitar i botten på ugnen. Efter 15 min så öppnar du luckan och vädrar lite. Kör ytterligare 15 min samtidigt som du fortsätter att vädra var 5 min. Blir brödet för mörkt så sänker du värmen till 200 grader.

Ta ut brödet och låt svalna på ett galler.



Rostbröd med fröer

Ingredienser
3 krm jäst
3 dl kallt vatten
6½ dl (390 g) vetemjöl special
1½ tsk salt
½ dl solroskärnor
1 msk linfrön
1 msk sesamfrön
+ extra fröer till utbakningen

På kvällen börjar du  med att blanda ihop alla ingredienserna. Lös jästen i vattnet och tillsätt resterande, blanda väl. Plasta in bunken och ställ på ett varmt ställer under natten 8-10 timmar.
 
På morgonen så börjar du med att hälla ut lite olika fröer på ett bakbord, ungefär likamycket som du hade i degen, här valde jag även att lägga till pumpakärnor. Skrapa ut degen över fröna och forma degen till en kvadrat. Vik sedan ihop degen en gång på mitten så de nya fröna hamnar på utsidan.
Smöra en brödform och stjälp i degen i den. Täck med en handduk och låt jäsa 1 timma. I god tid innan brödet jäst färdigt så sätter du ugnen på 250 grader, ställ en oöm plåt i botten och ett galler i mitten. När brödet jäst färdigt så ställer du in formen på gallret, slänger in några isbitar på plåten och kör i 15 min. Sänk sedan värmen till 200 grader och kör ytterligare 20 min. Ta ut brödet ur formen och låt det svalna på ett galler. Skiva upp, rosta och njut!!

Så ikväll vet ni vad ni ska göra! ;-)

torsdag 17 januari 2013

Dags att gå igenom fröerna!


Jag har alla mina fröer i en korg som jag på sommaren har stående i växthuset. I somras klantade jag mig rejält, på något sätt så fick jag in en massa vatten i korgen och det blev stående under ett dygn utan att jag märkte något. Det som hände var att många av fröpåsarna gick sönder, fröerna blev mögliga, en del grodde ;-) och nu måste jag alltså gå igenom alla fröer för att se vad som klarat sig och vad som ska slängas i bingen. Bara till att bita i det sura äpplet ;-)

Fröer som tittar ut ur påsen.

Suck.....

Jag brukar beställa fröer ifrån några olika ställen. Tomaterna beställer jag givetvis hos Gourmetgarage, bäst urval där tycker jag. En del beställs från Impecta, såg tex att dom hade en urläcker nyhet i sortimentet, en lila morot som jag måste testa. Inget nytt med lila förstås men den här såg extra spännande ut, den var verkligen "jättelila" :-)
"Deep Purple", visst ser den härlig ut. Bild från Impecta.se

Kommer också få hemskickade lite fröer ifrån Klostra som jag ska testa. Kommer att recensera fröerna, odlingen mm på deras hemsida under året.

Ni vet väl att det redan är dags att så chili om ni inte gjort det ännu. Chili behöver sås redan i januari för att hinna utvecklas till sommaren så sätt igång om ni inte gjort det. Jag tänker själv hoppa över chili i år (tror jag). Nej, nu ska jag ta tag i det här, återkommer när jag fått hem mina beställningar!

tisdag 15 januari 2013

Saffransdoftande fisksoppa med enkel aioli


Soppor i alla dess former är ju himla trevligt den här tiden på året när det är ruggigt och kallt ute. Gör jag en "helg" fisksoppa så brukar jag ha i både torsk och lax och även musslor men det här blev en "mitt i veckan" soppa som fick bli lite enklare helt enkelt. Hade som tur var räkor i frysen så dom fick åka med, alltid gott med skaldjur ;-) Aiolin som jag gjorde till har jag gjort tidigare, hittade receptet på 56kilo, så enkel men absolut lika god som en "riktig".

Ingredienser
ca 700-800 g laxfilé
ca 2 dl skalade räkor
½ purjolök
1 st gul lök
1 st fänkål
1 st vitlöksklyfta
1 pkt saffran
3 dl vitt vin
2 dl vatten
3 dl grädde
1 dl creme fraiche
4 msk fiskfond (jag använder egengjord, går bra med en tärning också)
lite tomatpuré
torkad timjan
salt och peppar

Börja med att hacka lökarna och skiva fänkålen. Stek i smör i en stor kastrull. Pressa ner vitlöken, krydda med timjan, salt och peppar och ringla över lite tomatpuré. Fräs någon minut och blanda sedan ner vin, vatten, fond, låt bubbla upp, tillsätt saffran, grädde och creme fraiche. Låt småputtra ca 15-20 min.

Skär laxen i kuber. Salta lätt och lägg sedan ner i kastrullen. Låt sjuda till laxen är klar, ca 7 min. Det sista du gör är att tillsätta räkorna, dom får inte bli sega. Servera i skålar.

Aioli
2 vitlöksklyftor
1 dl creme fraiche
½ dl majonäs
salt

Pressa ner vitlöksklyftorna i en skål och tillsätt resterande ingredienser. Servera en klick på fisksoppan.


lördag 12 januari 2013

Kyckling i marinad av soltorkade tomater - en del av födelsedagsbuffén

Ursäkta den suddiga bilden!

Vi kör väl vidare med maten ifrån barnkalaset för en vecka sedan då Rasmus fyllde 1 år, stora killen! Jag valde att göra en kall buffé med medelhavsmat, min favorit! Potatissalladen har jag bloggat om tidigare, så god. Denna gången tillsatte jag även bladspenat, gott gott. Till salladen blev det kycklingfilé som fått ligga i marinad över natten, bara till att skiva upp den dagen efter, riktigt smidigt! Serverade en fetaoströra med soltorkade tomater till som verkligen är "to die for". Så god, testa den! Passar till det mesta :-)

Ingredienser kycklingfilé i tomatmarinad till ca 12-14 bufféportioner
11 st kycklingfiléer
olivolja
salt och peppar

Marinad:
1 burk Zeta creme av soltorkade tomater á 140 g
3 msk rödvinsvinäger
1 dl olivolja
1 kruka basilika, strimlad
salt och peppar

Sätt ugnen på 175 grader. Salta och peppra kycklingen och bryn i olivolja eller smör (eller både och) så kycklingen får en gyllenbrun yta. Stek klart kycklingen i ugnen ca 15 min.

Blanda tomatcremen med rödvinsvinäger, olivolja, strimlad basilika i en skål. Lägg ned den varma kycklingen, ställ svalt och låt marinera minst en timme men gärna över natten. Skiva upp vid servering och häll marinaden över.

Ursäkta himla dålig bild! Receptet kommer ifrån Zetas folder "Mat för minglare", så gör även fetaoströran.


Ingredienser fetaoströra 
2-3 dl turkisk yoghurt
1 pkt fetaost á 150 g
4 st stora soltorkade tomater, hackade
några strimlade blad basilika
svartpeppar
olivolja

Smula ner fetaosten i yoghurten, blanda ner tomaterna och basilikan. Smaksätt med peppar och ringla över lite olivolja. Låt stå svalt till servering.

Det blev mycket beröm för denna maten och många "mmmm" och "åhhhhh så gott" vilket ju alltid är kul att höra.

Potatissalladen är så god, testa den!


Ha nu en go helg och du.....kommentera gärna mina inlägg, alltid kul att få ett livstecken ;-)



fredag 11 januari 2013

Födelsedagstårta med geishafluff, grädde och jordgubbssylt


Vår son Rasmus fyllde ju 1 år för en vecka sedan och givetvis så fick det bli en riktig barntårta till kalaset. Jag är egentligen inget vidare på att baka, har svårt att få till bakverken så dom blir snygga osv. För det mesta blir det gott men utseendemässigt är jag inget vidare ;-) Dock får jag säga att jag blev riktigt nöjd med denna tårtan, den är riktigt fin för att komma ifrån mina händer :-) Behöver jag säga att Rasmus älskade den? :-) Så här gjorde jag iallafall:

Ingredienser
1 pkt tårtbotten (jag latade mig och köpte färdig, det bästa är givetvis att göra egen)
en god jordgubbssylt (jag använde min egengjorda från i somras som bara är såååååå god)
180 g geishachoklad
3 dl vispgrädde
2-3 st kiwi
riven mörk choklad
ytterligare ca 4 dl vispgrädde att täcka tårtan med

Fyllningen gör man dagen innan för att tårtan ska bli som allra godast. Börja med att hacka geishan, häll i grädden i en kastrull och värm upp men det får absolut inte koka. Lägg i chokladen och rör tills det har smällt. Låt stå kallt minst 5 timmar, vispa sedan med elvisp tills det blir fluffig.

Lägg sedan första tårtbotten på ett tårtfat, bred ut ett lagom tjockt lager med jordgubbssylt, på med nästa tårtbotten, bred ut geishafluffet, på med sista tårtbotten. Klä in i plastfolie och ställ kallt över natten.

Vispa grädden och kleta ut ett tunt lager över hela tårtan. Skiva kiwin och dekorera kanten av tårtan med skivorna. Jag valde sedan att spritsa ut grädde över toppen av tårtan, lät en cirkel vara fri i mitten där jag la den rivna mörka chokladen, drisslade även lite över grädden. Ett ljus i mitten och den är klar!

Pappa fick blåsa ljuset ;-) För er med god syn så ser ni kanske att jag har lagt en cirkel med blåbär utanför chokladen till skillnad från bilden ovan ;-)

tisdag 8 januari 2013

Vardagen tillbaka och brysselkål med worcestershiresås

Ja, då var "vardagen" igång igen. Isabella är tillbaka på förskolan, så hon har längtat :-) Eftersom jag är hemma med Rasmus så får hon inte gå på fritids som dom andra får så hon har haft ett låååångt jullov, vilket vi ju givetvis tycker är mysigt men hon saknar allt sina kompisar ändå. Vädret är himla trist här i Göteborg men jag ska nog ut och gå en promenad iallafall, vet ju att jag blir så mycket piggare av det.

Snart är det dags för mig att börja jobba igen efter min föräldraledighet, får njuta så mycket jag kan nu av mina sista veckor. Ska visserligen bara jobba tre veckor sedan blir det semester igen för då ska vi iväg till Kanarieöarna och fira min födelsedag :-) Ska bli så sköööönt och jag längtar! Puerto de Mogan, någon som varit där??

Bild ifrån Apollo.se

Tänkte bjuda er på ytterligare ett recept med brysselkål. Skrev ju för några veckor sedan om hur man kunde piffa upp den kokta brysselkålen genom att gräddstuva den. Den här gången kommer ett gott smakrikt recept ifrån Jamie Oliver som jag såg honom göra i ett av hans julprogram. Mycket gott och nyttigt!

Ingredienser
ett nät brysselkål
1 pkt bacon
en kvist färsk rosmarin eller torkad
5 msk worcestershiresås (ja, hur utalar man det egentligen ;-) 
salt och peppar

Börja med att rensa brysselkålen, ta bort fula blad, korta ner stjälken osv. Kör kålen i matberedaren med strimlaren på. Skiva baconet i mindre skivor. Fräs bacon tillsammans med hackad rosmarin i smör i en stekpanna någon minut. Tillsätt sedan den strimlade brysselkålen och bryn några minuter. Tillsätt worcestershiresåsen, ja, det ska vara 5 msk! Salta och peppra. Mums!!

Brysselkålen serverades här med ugnsbakad lax och en god sås.
Vi har ju haft kalas för Rasmus också, återkommer med ett inlägg om det! Ha en bra dag!!

lördag 5 januari 2013

GI Caiprinoska Royale och nyårsaftonens bubbel


Som välkomstdrink på nyårsafton gjorde jag en himla god champagnedrink efter recept av Ola Lauritzson. Han kallar den GI vänlig och det är den nog med tanke på att det är honung istället för sockerlag. Jag tycker det är väldigt gott med färsk lime i en drink och denna var ingen skillnad. Kanske vi skulle haft mer krossad is i för den blev rejält stark men riktigt god ändå.

Ingredienser 1 glas
5 limeklyftor
krossad is
5 cl vodka
champagne eller liknande
1 tsk flytande honung

Pressa ner limeklyftorna i ett högt glas tillsammans med honungen. Tillsätt vodka och fyll upp med krossad is. Toppa med champagne och garnera med en limeklyfta.

Till tolvslaget skålade vi i en champagne som heter Alexandre Bonnet Grande Réserve Brut. En champagne med frisk smak med brödighet och inslag av äpple. 70% pinot noir, 20% chardonnay och 10% pinot meunier. Passar till olika skaldjur, fiskrätter och charketurier med viss sälta. Kostar 249 kr på systemet och har nr 7555. Testat i samarbete med Prime Wine Group. Jonny som är champagneälskaren i gänget tyckte den var riktigt god, det tyckte vi andra också ;-)







fredag 4 januari 2013

Idag är det ingen vanlig dag.....

....för idag är det Rasmus 1-års dag!!!! Grattis min älskade lilla gubbe, ett år har gått sååå snabbt och nu springer han redan omkring är hemma och busar för fullt :-)
Så här glad blev Rasmus i morse när vi sjöng för honom ;-)

Idag blir det såklart kalas för Rasmus, har förberett med buffémat och har gjort en riktigt god barntårta med jordgubbssylt och chokladfluff! Återkommer såklart med receptet senare. 

GRATTIS RASMUS!


torsdag 3 januari 2013

Nyårsaftonens förrätt - Mannerströms hummertoast

hummertoast

Vi hade en riktigt trevlig nyårsafton med goda vänner och deras barn. Till förrätt blev det lite plock i form av serranorullar fyllda med bland annat mascarponeost. Jag gjorde också en toast med hummer- och oströra. Huvudrätten blev en grekisk potatiskaka med helgrillad oxfilé och kantarellkräm. Efterrätten blev en gammal klassiker, chokladpannacotta med hallonsås.

Allt var gott men blev dock lite besviken på potatiskakan som inte blev så vacker som den vart på bilden i mattidningen ;-) Kanske mitt eget fel förstås men god var den ändå. Eftersom en i gänget inte ville ha oxfilén blodig (vilket vi i vår familj älskar!) så fick den bli well done, kan ju inte servera blodigt kött till gästerna ;-)

Vi valde att smälla av våra raketer tidigt på kvällen (nu får jag väl skäll av alla hundägare) eftersom vi vet hur trötta barnen är när det närmar sig tolvslaget. Tror dock att vi vuxna var mer förtjusta i raketerna än barnen var ;-)


 Börjar med att bjuda på receptet på hummertoasten som kommer ifrån Leif Mannerströms bok "Skaldjur".

Ingredienser till 8 bufféportioner
1 st hummer
8 st skivor formbröd
175 g g brieost 
150 g philadelphiaost
½ msk tryffelolja
smör

Mixa eller vispa ihop hackat hummerkött, ostarna och tryffeloljan. Bred blandningen på hälften av brödskivorna och lägg en brödskiva på. Skär i trekanter och stek i smör tills dom får färg.

Var försiktig med tryffeloljan för den kan lätt ta överhand, man kan förstås utesluta den om man inte gillar tryffelsmaken.

Övriga recept kommer i senare inlägg, vi drack en himla god välkomstdrink som ni måste få ta del av!!

Rasmus tyckte om hummertoasten ;-)





Rasmus var mycket glad över att ha en lekkamrat!
Ella och Malin