Brysselkålsgratäng

En dag kvar på jobbveckan sedan ledigt i 17 dagar! Så härligt det ska bli :-) Men först ska jag ta och bjuda er på mitt sista gröna bidrag till "Grönare högtider" med Las Moras.

brysselkålsgratäng

Den här rätten är väldigt enkel att tillaga men så himla god. Brysselkål är något som jag har börjat gilla de sista åren faktiskt. Jag gillar dock inte när man bara kokar den utan den måste vara tillagad lite mer så att säga. Som smaksättning har jag använt worcestershiresås som ju ger så himla god smak. Så här gjorde jag:

Ingredienser2 nät med brysselkål
2 pkt bacon
olivolja
en kvist färsk rosmarin
5 msk worcestershiresås
3 dl vispgrädde
150 g riven västerbottensost

Sätt ugnen på 200 grader.

Rensa brysselkålen och dela på hälften, stora kan delas på fyra. Koka i saltat vatten tills de är nästan mjuka, ca 5 min.

Skiva bacon och fräs i lite olivolja tillsammans med hackad rosmarin. Tillsätt worcestershiresås och låt fräsa någon minut. Häll i grädden och den rivna osten.

Häll av brysselkålen och låt rinna av, tillsätt sedan till baconröran. Rör om så att allt täcks.

Häll över allt i en ugnsform, riv över lite extra ost. In i ugnen i ca 10 min så det börjar puttra och får lite färg. Servera!
 
 
Gratängen passar alldeles utmärkt till det goda vita ekologiska vinet Las Moras. Har du inte testat detta vin så iväg med dig till Systembolaget och köp, det är jättegott!!
 
 
Är du en hejare på gröna julrecept så tycker jag du definitivt ska kika in HÄR på Kokaihop.se för att dela med dig av ditt bidrag. Du kan faktiskt vinna en Kitchen Aid och även komma med i vår kokbok som vi ju faktiskt ska släppa efter detta är över :-)
 
http://las-moras.herokuapp.com/#/



Kommentarer

  1. den här ska jag absolut prova!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, gör det och berätta gärna vad du tyckte!

      Radera

Skicka en kommentar