Fröknäckebröd och dadel- och morotsbröd

Om det är något jag saknar med lågkolhydratkost så är det nog ett riktigt gott surdegsbröd! Men vanligt bröd, nej, det saknar jag inte. Jag klarar mig långt på det goda fröknäcket och det übergoda dadel- och  morotsbrödet som jag brukar göra. Ni har väl inte missat dessa? Om ni har det så kommer recepten här igen ;-) Fröknäcket gjorde jag lite annorlunda denna gången, mitt första fröknäcke hittar ni HÄR.

fröknäckebröd



Ingredienser fröknäcke
1 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
½ dl hela linfrön
½ dl hackade hasselnötter
2 msk pofiber
1 msk fiberhusk
½ dl smält kokosfett
2½ dl kokande vatten
½ tsk havsalt + lite att strö över

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Koka upp vattnet och häll i kokosfettet så det smälter och häll i bunken. Blanda ihop.

Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och fördela blandingen över i ett tunt lager med hjälp av en slickepott som du sköljer i kallt vatten. Strö över lite havssalt. In i ugnen på 150 grader i ca 45 minuter. Ta ut brödet och skär försiktigt i mindre bitar. Sänk ugnen till 80 grader och kör in plåten igen i ca 1 timme för att på ett sprött bröd.

fröknäckebröd

dadel- och morotsbröd


Ingredienser dadel- och morotsbröd
3 ägg
200 g urkärnade dadlar
2½ dl mandelmjöl
3 små rivna morötter
3 msk smält kokosolja
2 tsk bakpulver
1 msk kanel
1 nypa havssalt

Sätt ugnen på 200 grader. Börja med att smälta oljan i en kastrull, ställ åt sidan. Använd matberedaren till att mixa ihop äggen och dadlarna. Tillsätt resterande ingredienserna tills allt har blandats ihop ordentligt

Lägg bakplåtspapper i en liten avlång brödform. Häll i smeten i ett jämnt lager. In i ugnen ca 30 min.


Nej, nu är det snart dags för sista avsnittet av Ensam mamma söker, ni kollar väl? ;-) Godkväll!

Kommentarer

  1. Fröknäcke är ju så gott, kul med alla olika recept som finns. Dadelbrödet låter inte heller så dumt, gott med lite sötare i brödet.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar