onsdag 23 oktober 2013

Fläskytterfilégryta med oliver och paprika

Är genomförkyld och tycker synd om mig själv :-( Jag ska ju iväg på baluns i helgen och det sista jag ville var att bli förkyld. Det startade i söndags så jag hoppas på att jag nått toppen nu och att det hinner bli bättre till lördag ;-) Te är ju alltid gott när man är förkyld och jag testade ett himla gott te idag. Grönt te ifrån Eguale, förmodligen det godaste gröna te jag druckit!

grönt te eguale
Mugg från Rice.


Gjorde en gryta med fläskytterfilé häromdagen. Går ju givetvis lika bra med fläskfilé om man hellre vill det. En enkel och snabblagad vardagsgryta!

Ingredienser
ett paket fläskytterfilé
en gul lök
2 vitlöksklyftor
2 st paprikor
ett gäng med oliver
2 dl grädde
1 dl creme fraiche
1 dl philadelphiaost
1 msk kräm av soltorkade tomater
torkad oregano
salt och peppar
olivolja + kokosfett

Hacka lökarna. Fräs i oljan i en stekpanna. Skiva upp köttet och fräs ihop med löken. Är det mycket kött kan du steka lite åt gången eller steka i ytterligare en stekpanna. Skiva även upp paprikan och tillsätt den också.

Häll i grädde, creme fraiche och philadelpiaosten, rör i krämen, krydda och släng i en näve oliver.

Servera med kokt broccoli och lite salladsblad.


fläskytterfilégryta
Gott, fräscht och enkelt


Nej, nu ska jag kurera mig, krypa upp i soffan och kolla på Homeland som vi missade häromdagen :-)

3 kommentarer :

  1. Gott med soltorkade tomater i grytan! :)
    Ha en fin dag!
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Jag testade det teet häromdagen jag också, men jag var inget fan alltså. Grönt te gillar jag men det här smakade verkligen gräs ;) Fläskfilégrytan här låter jättegod däremot! Det är så gott med söt paprika till oliver.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, där ser man, smaken är som baken. Jag gillade just det att det smakade mycket, fast vet inte om det var gräs förstås ;-)

      Radera