Kokospannkakor med jordgubbar och grädde

Ja, här sitter jag en fredagskväll helt ensam framför datorn (och tv:n) :-( Resten av familjen är utslagna, alla ligger och sover, rena sjukstugan här hemma. Någon slags magsjuka blandat med influensasymptom, Isabella hade en fruktansvärd huvudvärk förut, hon bara grät, inte lätt att veta vad man ska göra mer än att ge henne Alvedon :-(.....bara jag som fortfarande är frisk. Får väl se hur länge det håller ;-)

kokospannkaka

Tänkte i alla fall bjuda er på ett himla gott recept på kokospannkakor som jag gjorde tidigare under dagen. Receptet kommer ifrån bloggen 56kilo.se och är för oss som inte vill äta så mycket kolhydrater :-)

Ingredienser till 2 st tjocka eller 3 tunnare
2 ägg
2 dl krämig kokosmjölk
1 msk pofiber
1 msk fiberhusk
lite salt
1 tsk vaniljpulver
en skvätt honung (går givetvis att utesluta)
kokosfett eller smör

Använd stavmixern och mixa ihop ägg med kokosmjölk, pofiber och fiberhusk. Blanda i lite salt, vaniljpulvret och ev lite honung.

Smält smör eller kokosfett i en stekpanna och stek pannkakorna krispiga. Jag gjorde två stycken och de blev rätt så tjocka så det tog en stund innan de var färdiga. Serverade det hela med vispad grädde och jordgubbar från frysen (från sommarens självplock).

Mums! Dessa var verkligen smarriga! Passade mig perfekt, god smak ifrån kokosmjölken. Passar likväl till frukost som mellanmål.


Nej, nu ska jag väl försöka njuta av den här kvällen (trots all sjukdom), jag har ju faktiskt hela soffan för mig själv och kan välja precis vad jag vill kolla på. Hmm, får fundera på vad det ska bli ;-) Ha en trevlig fredagskväll!

Kommentarer

  1. Plötsligt blev jag supersugen på brunch - med kokospannkakor. Hoppas du håller dig frisk!

    SvaraRadera
  2. Åh gud vad gott! Den ska jag göra till frukost imorgon!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar