Paleobröd med dadlar och morötter


Det här paleobrödet har jag bloggat om tidigare men det är så himla gott så här kommer det igen ;-) Receptet kommer ifrån början från Annika Sjöö.

Dadlar är en riktig favorit. Jag brukar ha dem i mina kokosbollar, blir supergott och det behövs absolut inget socker eftersom dadlarna är söta i sig.

Receptet lyder som följer:

Ingredienser
3 ägg
200 g urkärnade dadlar
2½ dl mandelmjöl
3 små rivna morötter
3 msk smält kokosolja
2 tsk bakpulver
1 msk kanel
1 nypa havssalt

Sätt ugnen på 200 grader. Börja med att smälta oljan i en kastrull, ställ åt sidan. Använd matberedaren till att mixa ihop äggen och dadlarna. Tillsätt resterande ingredienserna tills allt har blandats ihop ordentligt

Lägg bakplåtspapper i en liten avlång brödform. Häll i smeten i ett jämnt lager. In i ugnen ca 30 min.

Detta brödet är otroligt gott! Kanske lite mer som en kaka än som ett bröd men i alla fall mycket gott! Testa!

dadel- och morotsbröd

Kommentarer