tisdag 4 juni 2013

Det är något speciellt med den första skörden......


Visst är det något speciellt med den första skörden! Lycka, lite stolthet (fast hur svårt är det att odla lite rädisor och plocksallat ;-) och framförallt så känner man sig rätt så nöjd när man ställer fram salladsskålen på bordet och allt i skålen är egenodlat :-)

Plocksallat, ruccola och bladspenat.
Det som skördades igår var gul rädisa, plocksallat, gul lök, vitlök, spenat och ruccola. Lökarna var ju givetvis små, här är det mest blasten jag var ute efter, ger en go kick till salladen! Har någon mer skördat??

Gul rädisa, vitlök och gul lök.

Mums!

5 kommentarer :

  1. Härligt!!!!
    Vi får rädisor i massor och gräslök och rabarber förstås, men annars är det lite dåligt med skörd. Salladen är sååå långsam och spenaten gick i blom...
    Men i min försterlåda växer persilja, koriander, asiatiska blad och sallad som ser riktigt lovande ut...

    SvaraRadera
  2. Härligt! Håller med dig om känslan om att odla eget och sen äta den!
    Än har jag inte skördat...Jag har sallad, ruccola, salladslök och fänkål på G och örter givetvis! Dröjer ett tag till! Sen har jag jordgubbar också!

    Provade att grilla grönsaker i folielådor, blev jättebra, smidigt och smakade ljuvligt! Tack för det tipset :)

    Kram C <3

    SvaraRadera
  3. Kul C att du gillade grönsakerna!

    Fröken Dill, jag har odlat salladen under fiberduk, gjorde stoooor skillnad!

    SvaraRadera
  4. Finns inget bättre än första skörden! :-) Såå gott!

    SvaraRadera
  5. Åh, vad härligt. Egenodlat är alltid godast. :-)

    SvaraRadera