onsdag 8 maj 2013

Lakritspannacotta med hallon- och lakritsmarmelad


Vårt "fredagsmys" (fast det är onsdag) idag blir en lakritspannacotta med hallon- och lakritsmarmelad. Både marmeladen och lakritspulvret fick jag i samband med Lakritsfestivalen som var för några veckor sedan. Mumma så gott!! Älskar lakrits!

Ingredienser
3½ dl vispgrädde
1 st vaniljstång
½ dl stevia strö eller strösocker
1 msk lakritspulver
2 gelatinblad


Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
 
Skär vaniljstången på mitten och ta ur fröna med hjälp av en kniv. Häll grädden i en kastrull och tillsätt fröna tillsammans med vaniljstången, socker och lakritspulver.
 
Värm upp på spisen samtidigt som du rör om. Låt sjuda någon minut. Sila av  så du får bort vaniljstången. Ställ tillbaka på spisen och kläm ur gelatinbladen och tillsätt till gräddblandningen. Rör runt och ställ att svalna några minuter.
 
Häll upp i glas och ställ i kylen några timmar.
 
Servera med hallon- och lakritsmarmelad eller någon annan god marmelad eller bara färska bär.
 

 

2 kommentarer :

  1. oj, oj, oj det låter galet gott!!!!

    SvaraRadera
  2. Mmmm... jag gillar lakrits. Måste prova att göra lakritspannacotta.

    SvaraRadera