Påskens huvudrätt - Potatis- och gulbetssallad med laxspett

 
Ja, då var det dags för mitt tredje och sista påskrecept i samarbete med PrimeWine, Las Moras och Kokaihop.se. Vi är ju som sagt var fem matbloggare som har lagat tre påskrecept var och du kan hitta alla våra recept på tävlingssidan, där du också kan tävla och vinna en Kitchen Aid! Än så länge inte så många bidrag så gå in och tävla med ditt bästa gröna påskrecept så att just DU vinner!! Andra pris är en gjutjärnsgryta av Le Creuset, inte kattskit det heller direkt ;-)
 
Den här goda potatissalladen har två huvudingredienser, gulbeta och delikatesspotatis, en mycket god kombo. Dillpeston binder ihop salladen och ger mycket gott krisp. Laxspetten kan man ju smaksätta på många sätt men chili och citron är en himla god kombo. Allt detta passade jättebra till det goda vinet Las Moras. Detta vin är för övrigt ett väldigt lättdrucket vin som passar till många olika slags maträtter, jättegott!
 
 
Ingredienser för 6 personer:
4-5 st gulbetor
½ kg delikatesspotatis
1 paket sockerärtor
ruccola
en näve körsbärstomater
900 g laxfilé
1 st röd chilifrukt
saften från en halv citron
olivolja
salt och peppar
fiskkrydda
Dillpesto:
1 dl mandel
2 dl hackad dill
1 dl olivolja
saften från en citron
salt och peppar

 
Börja med att koka gulbetorna med skalet kvar och salt tills dom är mjuka, tar mellan 45-60 minuter beroende på storlek. Gnid av skalet under rinnande kallt vatten och skär i klyftor.
 
Koka potatisen med mycket salt och skalet kvar. Låt ånga av och häll över i en skål. Koka sockerärtorna i en minut, skölj med kallt vatten.
 
Mixa ihop ingredienserna till dillpeston, krydda med salt och peppar. Häll över potatisen och rör runt. Tillsätt gulbetorna, sockerärtorna, ruccolan och delade körsbärstomater.
 
Dela laxen i mindre bitar. Hacka chillin. Blanda ihop allting i en skål med olivolja, citronsaft, salt, peppar och  någon god fiskkrydda. Trä upp på spett och grilla på grillen eller i grillpannan. 
Servera salladen med spetten!
 
 

Kommentarer

  1. Härligt vårfräscht ser det ut! Om vi inte är helt fel på det så har vi provat vinet efter att vi blev rekommenderade det på systemet, riktigt gott tyckte vi det var.

    GLAD PÅSK

    SvaraRadera
  2. Mårtensson: javisst är det gott! Glad påsk på er också!!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar