Påskens andra förätt - Gulbetsbruschetta med pocherat ägg

gulbetsbruschetta med pocherat ägg


Ja mina vänner, då var det dags för mitt andra bidrag till "Grönare högtider". Som jag berättat innan så är det ju påskrecept det handlar om nu och om jag får säga det själv så är ju i alla fall färgerna på den här härliga förrätten väldigt "påskiga" ;-)

Ingredienser för 4 personer:
2 st stora gula betor
4 st skivor surdegsbröd
1 st vitlöksklyfta
ruccola
2 dl creme fraiche
100 g getost
1 msk flytande honung
salt och peppar
en handfull krossade valnötter
4 st ägg
vatten
salt
1 msk ättika
olivolja
balsamvinäger

Börja med att linda in varje gulbeta i aluminumfolie. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg in paketen i ugnen i ca 1 timme eller tills betorna är mjuka. Ta ut och låt svalna litegrann, "skrubba" av skalet och skiva betorna i ½ cm bitar.
Blanda ihop getosten med creme fraiche och honung med en gaffel, salta och peppra. Låt stå i kylen medans du gör resten.
Koka upp vatten i en kastrull tillsammans med lite salt och ättika. Häll ett ägg i taget i en kaffekopp eller litet glas. Sänk plattan så vattnet sjudar, häll försiktigt i ägget i vattnet och låt varje ägg koka ca 3 minuter. Ta upp med hålslev och låt rinna av på en bit hushållspapper.
Rosta brödskivorna och stryk varje brödskiva med en delad vitlöksklyfta.
Bre på getostblandningen på brödskivorna, lägg på en näve ruccola och några skivor gulbetor. Ringla över olivolja och balsamvinäger. Strössla över valnötterna och toppa med ett pocherat ägg. Lägg ett snitt i ägget så gulan rinner ut och servera!
Den här bruschettan var riktigt, riktigt god och passade fin fint med det goda vinet Las Moras.
Nu kan du också gå in på Kokaihop och tävla om att få en plats med ditt recept i receptboken som kommer ut 2014. Du kan också vinna en Kitchen Aid!! Gå in genast och lägg in ditt bästa gröna recept inför påsken :-) På denna sidan kan du också hitta alla matbloggarnas påskrecept.

Kommentarer

  1. Vilka ljuvliga bröd, en dröm för mig som är getostsvag.

    SvaraRadera
  2. Bruschetta på det här viset har jag aldrig sett... låter spännande tycker jag!

    SvaraRadera
  3. Tina: mmm, visst är det gott med getost!

    Amy: nej, inte så vanlig men himla god!

    SvaraRadera
  4. Åh, låter verkligen jättegott! En riktigt snygg förrätt dessutom.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar